НАЧАЛО Финтех

Jeeves учетвори оценката си до $2.1 милиарда

април 19, 2022 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Jeeves учетвори оценката си до $2.1 милиарда

Jeeves, универсалната платформа за управление на корпоративни карти и разходи за глобални стартъп компании, набра $180 милиона от Серия C при оценка от $2.1 милиарда.

Кръгът от серия C, който приключи през март 2022 г., идва само седем месеца след рунда от серия B на стойност $57 милиона, който оцени компанията на $500 милиона.

Jeeves удвои клиентската си база до повече от 3,000 компании и е нараснала приходите с 900% от кръга от Серия B, генерирайки повече приходи през първите два месеца на 2022 г., отколкото през цялата 2021 г. взети заедно.

Jeeves осигурява поемане на гаранция, 30 дни кредит в местна валута и релси за плащане за всякакви бизнес разходи в различни държави с всевъзможни валути.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Nexo пуска първата в света подкрепена с криптовалути кредитна карта

Клиентите могат да използват карта на Jeeves в САЩ и да плащат обратно в щатски долари. След това те могат да използват същата карта на Jeeves в Мексико и да изплащат обратно в мексиканско песо – намалявайки всички такси за валута и осигурявайки незабавно съгласуване на разходите в различните страни.

Последният кръг беше воден от Tencent и включва участие от GIC, Станфордския университет, Andreessen Horowitz, CRV, Silicon Valley Bank, Clocktower Ventures, Urban Innovation Fund, Haven Ventures, Gaingels, Spike Ventures, семейните офиси на двама основатели на FAANG и Карло Енрико, жител на Латинска Америка и Карибите за Mastercard.

Jeeves казва, че ще използва капитала, за да подхранва глобалната си експанзия в Латинска Америка, Канада и Европа, да мащабира собствената си инфраструктура, за да покрие повече валути, да придобие таланти от най-високо ниво и да ускори въвеждането на нови компании в платформата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Global Payments придобиват конкурента EVO за $4 милиарда

Global Payments ще придобие по-малкия си конкурент EVO Payments за близо $4 милиарда в сделка, която ще разшири обхвата на компанията в B2B сектора.

август 8, 2022 17:07 1 мин. четене

Банкова платформа пусна синтетичен долар, обезпечен с Биткойн

Galoy, платформата с отворен код, която захранва салвадорския портфейл Bitcoin Beach Wallet, обяви пускането на нова синтетична стабилна монета, обвързан с долара.

август 4, 2022 8:47 1 мин. четене

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

август 2, 2022 8:18 1 мин. четене