НАЧАЛО Регулации

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

20.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

Тази законодателна стъпка бележи значителна промяна в подхода на Япония към иновациите в областта на дигиталните активи.

В допълнение към това развитие Япония също така определи рамки за стабилните монети и формулира планове за насърчаване на растежа на Web3 технологията, като същевременно даде приоритет на защитата на потребителите в сектора.

Новоодобреният законопроект дава зелена светлина на дружествата за рисков капитал да инвестират в криптоактиви и да ги придобиват, като отменя предишните ограничения. Това изменение, част от Закона за повишаване на конкурентоспособността на промишлеността, има за цел да стимулира създаването на иновативни предприятия и да осигури подкрепа на средните предприятия и стартъпи.

Длъжностни лица от Министерството на икономиката, търговията и промишлеността (METI), отговорни за одобряването на преразглеждането, уточниха, че то включва добавянето на криптоактиви към списъка на допустимите дялове в рамките на инвестиционните дружества с ограничена отговорност.

Преди това японските дружества за рисков капитал се сблъскваха с пречки пред инвестирането в криптовалути, което накара много местни стартъпи в областта на Web3 да търсят финансиране от международни източници.

Освен това законодателните промени засягат и правното третиране на криптоактивите за различни субекти, включително Центъра за информация и обучение по индустриална собственост и Организацията за развитие на новите енергийни и промишлени технологии.

Подходът на Япония подчертава ангажимента ѝ да насърчава блокчейн иновациите чрез регулаторни рамки, а не чрез ограничителни мерки. С плановете за пилотно въвеждане на дигиталната йена още през пролетта на следващата година, импулсът към по-широко приемане на дигиталните активи изглежда набира сила.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.