НАЧАЛО Регулации

Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

17.02.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

Регулаторният орган CNBS на Хондурас въведе забрана за търговия с криптовалути и подобни дигитални активи във финансовата система на страната поради опасения от измами и пране на пари.

Решението, което влиза в сила незабавно, забранява на поднадзорните институции да участват в дейности, свързани с неразрешени виртуални активи.

Въпреки липсата на конкретно законодателство, регулиращо криптоактивите, в Хондурас функционират платформи за търговия. Регулаторният орган подчертава предизвикателството да се контролират платформите, установени в множество юрисдикции, което увеличава риска от измами и пране на пари.

Централната банка на Хондурас подчерта липсата на отговорност и невъзможността да гарантира транзакциите, включващи такива активи. През март 2022 г. банковата институция обяви, че обмисля издаването на регулирана дигитална валута като законно платежно средство, но решение не е взето.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.