НАЧАЛО Регулации

Япония одобри по-стриктни правила за крипто

октомври 18, 2022 16:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония одобри по-стриктни правила за крипто

С цел да се ограничи прането на пари чрез криптовалути, правилтелството на Япония е одобрило решение на кабинета за изменение на съществуващите закони.

В петък кабинетът на Япония, явяващ се като най-висшата изпълнителна служба на страната взе решение да предвижи напред промeните в Закона за чуждестранната валута на страната и Закона за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност.

Решението на кабинета следва доклад от септември, в който се казва, че правителството планира да преразгледа Закона за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност в опит да спре престъпниците да използват крипто борси за пране на пари.

Япония се стреми да приложи стандартите за борба с прането на пари, препоръчани от Специалната група за финансови действия (глобален контролен орган) още от миналта година. Същевременно местните крипто борси се борят за ограничаване на обхвата на правилата, ползвайки тежестта и разходите за спазване на изискванията като причина.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


Новите изменения в законите разпореждат на крипто борсите да споделят лична информация на клиентите като адрес и имена, когато се извършват преводи между платформите. В противен случай би могло да се приложат санкции за тези, които нарушават въпросните правила.

Одобреното преразглеждане е планирано да бъде представено на Националния парламент, който играе ролята на законодателен орган на Япония.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

Крипто брокерите и инвестиционните консултанти, които предлагат или дават съвети за криптовалути, ще бъдат поставени под обхвата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ през тази година.

февруари 8, 2023 21:00 2 мин. четене

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене