НАЧАЛО Регулации

Япония одобри по-стриктни правила за крипто

октомври 18, 2022 16:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония одобри по-стриктни правила за крипто

С цел да се ограничи прането на пари чрез криптовалути, правилтелството на Япония е одобрило решение на кабинета за изменение на съществуващите закони.

В петък кабинетът на Япония, явяващ се като най-висшата изпълнителна служба на страната взе решение да предвижи напред промeните в Закона за чуждестранната валута на страната и Закона за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност.

Решението на кабинета следва доклад от септември, в който се казва, че правителството планира да преразгледа Закона за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност в опит да спре престъпниците да използват крипто борси за пране на пари.

Япония се стреми да приложи стандартите за борба с прането на пари, препоръчани от Специалната група за финансови действия (глобален контролен орган) още от миналта година. Същевременно местните крипто борси се борят за ограничаване на обхвата на правилата, ползвайки тежестта и разходите за спазване на изискванията като причина.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


Новите изменения в законите разпореждат на крипто борсите да споделят лична информация на клиентите като адрес и имена, когато се извършват преводи между платформите. В противен случай би могло да се приложат санкции за тези, които нарушават въпросните правила.

Одобреното преразглеждане е планирано да бъде представено на Националния парламент, който играе ролята на законодателен орган на Япония.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън заяви, че криптовалутата представлява най-новата глобална заплаха.

декември 9, 2023 18:00 2 мин. четене

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за дружества, които притежават криптовалути като дългосрочни активи.

декември 7, 2023 9:00 1 мин. четене

Великобритания очаква дигиталния паунд да бъде готов до средата на десетилетието

Британските законодатели наблегнаха на предпазливото въвеждане на дигитален паунд в ограничени количества първоначално, за да се намалят рисковете от потенциално източване на банкови сметки, както се посочва в неотдавнашен доклад.

декември 5, 2023 17:00 2 мин. четене

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.