НАЧАЛО Други

J5 срещу крипто престъпления

юли 4, 2018 14:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
J5 срещу крипто престъпления

Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) създаде международна работна група заедно с данъчни органи от четири други страни, за да се справя с крипто престъпления, гласи прессъобщение, публикувано в понеделник, 2-ри юли.

Новата коалиция, наречена „Съвместните началници на глобалното данъчно принудително изпълнение“ или „J5“, обхваща данъчните агенции от общо пет държави – Австралия, Канада, Холандия, Обединеното кралство и САЩ.

В рамките на J5 агенциите ще си сътрудничат в разузнаването и наказателното разследване „за намаляне на нарастващата заплаха за данъчните администрации, създадена от криптовалутите и киберпрестъпността“, както и за преодоляване на транснационалните данъчни престъпления и изпирането на пари.

Съгласно решението на IRS за създаване на транснационална работна група чрез J5 е в отговор на призива на страните-участнички в междуправителствената организация за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) да засилят усилията си срещу  данъчните престъпления.

Дон Форт, началник на отдел IRS-CI (Internal Revenue Service-Criminal Investigation), който ще действа заедно с IRS като част от новосъздадения J5, каза на Forbes, че многостранните усилия „могат да натискат глобалната престъпна общност по начин, който не бихме могли да постигнем сами.“

През февруари тази година IRS-CI събра екип от 10 нови следователи, за да засили търсенето на тези, които използват крипто за да избегнат данъците.

Освен че подлага криптовалутите на федерални данъци върху имуществото, IRS участва и в съвместно действие заедно с американското министерство на правосъдието и ФБР в крипто-свързани престъпни дела, включително основен обвинителен акт срещу рекламния сайт Backpage.com тази пролет – сайтът беше обвинен в изпиране на половин милиард долара незаконни приходи, отчасти чрез криптовалути.

За да се преодолеят трудностите при проследяването на анонимни крипто транзакции, IRS отдавна преследва престъпления, които позволяват криптиране, като използва инструментите за разузнаване от трети страни като Chainalysis.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене