НАЧАЛО Други

J5 срещу крипто престъпления

юли 4, 2018 14:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
J5 срещу крипто престъпления

Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) създаде международна работна група заедно с данъчни органи от четири други страни, за да се справя с крипто престъпления, гласи прессъобщение, публикувано в понеделник, 2-ри юли.

Новата коалиция, наречена „Съвместните началници на глобалното данъчно принудително изпълнение“ или „J5“, обхваща данъчните агенции от общо пет държави – Австралия, Канада, Холандия, Обединеното кралство и САЩ.

В рамките на J5 агенциите ще си сътрудничат в разузнаването и наказателното разследване „за намаляне на нарастващата заплаха за данъчните администрации, създадена от криптовалутите и киберпрестъпността“, както и за преодоляване на транснационалните данъчни престъпления и изпирането на пари.

Съгласно решението на IRS за създаване на транснационална работна група чрез J5 е в отговор на призива на страните-участнички в междуправителствената организация за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) да засилят усилията си срещу  данъчните престъпления.

Дон Форт, началник на отдел IRS-CI (Internal Revenue Service-Criminal Investigation), който ще действа заедно с IRS като част от новосъздадения J5, каза на Forbes, че многостранните усилия „могат да натискат глобалната престъпна общност по начин, който не бихме могли да постигнем сами.“

През февруари тази година IRS-CI събра екип от 10 нови следователи, за да засили търсенето на тези, които използват крипто за да избегнат данъците.

Освен че подлага криптовалутите на федерални данъци върху имуществото, IRS участва и в съвместно действие заедно с американското министерство на правосъдието и ФБР в крипто-свързани престъпни дела, включително основен обвинителен акт срещу рекламния сайт Backpage.com тази пролет – сайтът беше обвинен в изпиране на половин милиард долара незаконни приходи, отчасти чрез криптовалути.

За да се преодолеят трудностите при проследяването на анонимни крипто транзакции, IRS отдавна преследва престъпления, които позволяват криптиране, като използва инструментите за разузнаване от трети страни като Chainalysis.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене