НАЧАЛО Други

Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

юли 3, 2018 15:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

Две корейски агенции обявиха съвместно разследване за обработката на лични данни от операторите на борсите, предаде местният вестник Chosun в понеделник, 2-ри юли. Въпросните агенции са Корейската комисия по комуникациите (KCC) и Корейската агенция за Интернет и сигурност (KISA).

KCC и KISA ще разследват потенциални нарушения на правата за поверителност на данните от операторите за криптиране на данни в сътрудничество с доставчици на услуги от трети страни – например приложения за смартфони, предназначени за услуги като недвижими имоти, пазаруване и пътувания.

Службата ще проверява състоянието на техническите и административните мерки за защита, свързани с личните данни на потребителите, включително мерките за контрол на достъпа до данни, мерките срещу неправомерното манипулиране, криптирането на личните данни и защитата срещу злонамерен софтуер.

След като прегледаха събирането, използването, осигуряването и унищожаването на лични данни от операторите на крипто борси и трети страни, властите заявиха, че ще наложат административни санкции, ако открият нарушения на законите за защита на данните в страната.

Освен това Chosun съобщава, че KCC ще провери осем компании за крипто, които са получили коригиращи нареждания след нарушаването на Закона за защита на личните данни в Корея през 2017 г.

Chosun цитира местен източник, който казва, че скорошните хакове на вътрешните крипто борси са силен тласък за новото изследване.

Сред тях са хака за $17 милиона миналия месец на големият корейски обмен Bithumb, чиито причини KISA разследва в партньорство с други агенции, през миналия месец. По-конкретно, точно преди инцидента, Bithumb бе получил зелена светлина след тримесечно разследване на операциите от южнокорейските власти.

През пролетта корейските борси бяха изправени пред все по-голям контрол от страна на регулаторните органи за спазването на стандартите за борба с изпирането на пари (AML) и други мерки за предотвратяване на измами.

Само тази седмица корейската Комисия за финансовите услуги (FSC) публикува набор от преработени насоки за AML за виртуални валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене