НАЧАЛО Други

Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

юли 3, 2018 15:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

Две корейски агенции обявиха съвместно разследване за обработката на лични данни от операторите на борсите, предаде местният вестник Chosun в понеделник, 2-ри юли. Въпросните агенции са Корейската комисия по комуникациите (KCC) и Корейската агенция за Интернет и сигурност (KISA).

KCC и KISA ще разследват потенциални нарушения на правата за поверителност на данните от операторите за криптиране на данни в сътрудничество с доставчици на услуги от трети страни – например приложения за смартфони, предназначени за услуги като недвижими имоти, пазаруване и пътувания.

Службата ще проверява състоянието на техническите и административните мерки за защита, свързани с личните данни на потребителите, включително мерките за контрол на достъпа до данни, мерките срещу неправомерното манипулиране, криптирането на личните данни и защитата срещу злонамерен софтуер.

След като прегледаха събирането, използването, осигуряването и унищожаването на лични данни от операторите на крипто борси и трети страни, властите заявиха, че ще наложат административни санкции, ако открият нарушения на законите за защита на данните в страната.

Освен това Chosun съобщава, че KCC ще провери осем компании за крипто, които са получили коригиращи нареждания след нарушаването на Закона за защита на личните данни в Корея през 2017 г.

Chosun цитира местен източник, който казва, че скорошните хакове на вътрешните крипто борси са силен тласък за новото изследване.

Сред тях са хака за $17 милиона миналия месец на големият корейски обмен Bithumb, чиито причини KISA разследва в партньорство с други агенции, през миналия месец. По-конкретно, точно преди инцидента, Bithumb бе получил зелена светлина след тримесечно разследване на операциите от южнокорейските власти.

През пролетта корейските борси бяха изправени пред все по-голям контрол от страна на регулаторните органи за спазването на стандартите за борба с изпирането на пари (AML) и други мерки за предотвратяване на измами.

Само тази седмица корейската Комисия за финансовите услуги (FSC) публикува набор от преработени насоки за AML за виртуални валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене