НАЧАЛО Други

Израелски крипто обмен се съгласи да споделя клиентска информация с данъчната администрация

юли 6, 2018 20:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Израелски крипто обмен се съгласи да споделя клиентска информация с данъчната администрация

„Bits of Gold“, основен обмен на крипто валута в Израел, сключи споразумение за обмен на данни за транзакциите на клиентите с данъчната администрация на страната.

Съгласно условията на договора, израелският обмен ще предостави информацията на клиентите, които през последните 12 месеца са извършили транзакции над 50 000 долара пред Израелската данъчна администрация, местната публикация Calcalist цитира източници, запознати със споразумението.

Докато израелското законодателство налага на финансовите посредници да предават информация за големи и подозрителни транзакции на Органа за забрана на изпиране на пари и финансирането на тероризма (IMPA), те не са задължени непременно да правят същото с данъчната администрация поради опасения, свързани с поверителността. За прецедент израелски съд отхвърли искането на данъчния орган да получи клиентски списък от банка в несъстоятелност, тъй като тези данни са защитени съгласно закона за неприкосновеността на личните данни.

Поради това е особено забележимо, че това споразумение е излязло наяве, където Bits of Gold – обмен с над 50,000 регистрирани потребители – се е съгласил да предаде клиентската информация на данъчната администрация.

Агенцията казва, че търси данни за проверка за изпиране на пари и укриване на данъци.

Докладът също така разкри, че данъчният орган е извършил одит на книгите на компанията миналия месец, „насочен не към самата компания, а към големите и клиенти“. Bits of Gold е само първият обмен на криптовалута, подхождан от данъчната администрация „по такъв начин“, добави докладът, което предполага, че агенцията ще проверява и други вътрешни обмени.

Както е съобщено от CCN, Израелската данъчна администрация е издала първите данъчни указания за крипто в началото на 2017. Биткойн и други криптовалути се считат за активи, при които на дребните инвеститори и дори на копаещите се събират фиксирани данъчни ставки. Докато отделните инвеститори трябва да дават ставка на данъка върху печалбата от 25% за печалбите от крипто търговия, обменът на криптовалути трябва също така да плаща 17% ДДС върху своите клиенти.

Данъчната администрация също така е намалила набирането на средства чрез първоначалните предложения за монети (ICO) през последните месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене