НАЧАЛО Други

Изрелска компания разработва DeFi кредитна карта

16.05.2024 4:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изрелска компания разработва DeFi кредитна карта

Израелската финтех компания Kima, в сътрудничество с Лабораторията за иновации FinSec на Mastercard, стартира инициатива за създаване на случай на употреба, който свързва инструментите за децентрализирано финансиране (DeFi) с традиционните финансови услуги като кредитни карти и банкови сметки.

Проектът има за цел да превърне „DeFi кредитна карта“ в реалност, с подкрепата на Израелския орган за иновации.

Kima функционира като протокол за парични преводи и плащания от типа peer-to-peer на блокчейн, който не използва смарт договори, които смята за „проблемни и експериментални“. Компанията планира да разшири своя протокол, да пусне основна мрежа и да емитира токен през второто тримесечие на 2024 г. FinSec ще управлява възел на Kima и ще притежава значителен дял в мрежата.

Подкрепена от Националната кибердирекция на Израел, Министерството на финансите и Органа за иновации, FinSec си сътрудничи с финтех и стартъпи в областта на киберсигурността. Проектът с Kima беше обявен през юли 2023 г.

Инициативата се фокусира върху свързването на DeFi и традиционните финанси, като помага на потребителите да се ориентират в техническите и регулаторните предизвикателства при приемането на DeFi.

Kima преживява бърз растеж, обявявайки шест интеграции и 18 нови партньорства през 2024 г., включително начинания във Виетнам и Тайланд. Освен това тя се присъедини към инкубатора на протокола с изкуствен интелект ChainGPT, използвайки AI в алгоритъма си за управление на ликвидността.

Kima е една от 16-те компании, подкрепяни от FinSec. Mastercard участва в няколко проекта за разработване на блокчейн, като работи с американски банки по токенизирани разплащания в споделена счетоводна книга, партнира си с DeFi платформата Nexo по кредитна карта, захранвана с крипто, в Европейското икономическо пространство и участва с блокчейн и доставчици на платежни услуги в проучване на цифровата валута на централна банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.