НАЧАЛО Други

Изпълнителният директор на Goldman Sachs: Биткойн не е за мен

юни 20, 2018 9:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изпълнителният директор на Goldman Sachs: Биткойн не е за мен

За Лойд Бланкфейн, Биткойн просто не е за него.

Председателят и главен изпълнителен директор на Goldman Sachs заяви във вторник в интервю, че „не е за мен“, когато бе попитан за най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация. Появявайки се в Икономическия клуб в Ню Йорк, той отбелязва:

Просто не го правя. Не притежавам Биткойн.

Бланкфейн е поддържал едно неутрално мнение спрямо криптовалутите, което е забележително, като се има предвид, че фирмата му работи с услугите, изградени на технологията.

Казва се, че инвестиционният банков гигант е разработил планове за търговия с фючърси, според Ню Йорк Таймс, за да увеличи този капацитет в зависимост от резултатите и одобрението на регулаторите.

В предишно интервю с Блумбърг през ноември Бланкфейн каза, че чувства „ниво на дискомфорт“ от биткойн, но е отворен към него.

Научих през годините, че има много неща, които са излизали доста добре в крайна сметка, които аз не съм обичал“, каза той по онова време. „Може би в новия свят нещо се подкрепя от консенсус … Ако влезем в бъдещето и биткойните бъдат успешни, бих могъл да обясня как е естествена еволюция на парите.

Wall Street Journal съобщи през март, че Бланкфейн се готви да напусне компанията, което може да дойде веднага след края на тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене