НАЧАЛО Други

Изпълнителният директор на Goldman Sachs: Биткойн не е за мен

юни 20, 2018 9:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изпълнителният директор на Goldman Sachs: Биткойн не е за мен

За Лойд Бланкфейн, Биткойн просто не е за него.

Председателят и главен изпълнителен директор на Goldman Sachs заяви във вторник в интервю, че „не е за мен“, когато бе попитан за най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация. Появявайки се в Икономическия клуб в Ню Йорк, той отбелязва:

Просто не го правя. Не притежавам Биткойн.

Бланкфейн е поддържал едно неутрално мнение спрямо криптовалутите, което е забележително, като се има предвид, че фирмата му работи с услугите, изградени на технологията.

Казва се, че инвестиционният банков гигант е разработил планове за търговия с фючърси, според Ню Йорк Таймс, за да увеличи този капацитет в зависимост от резултатите и одобрението на регулаторите.

В предишно интервю с Блумбърг през ноември Бланкфейн каза, че чувства „ниво на дискомфорт“ от биткойн, но е отворен към него.

Научих през годините, че има много неща, които са излизали доста добре в крайна сметка, които аз не съм обичал“, каза той по онова време. „Може би в новия свят нещо се подкрепя от консенсус … Ако влезем в бъдещето и биткойните бъдат успешни, бих могъл да обясня как е естествена еволюция на парите.

Wall Street Journal съобщи през март, че Бланкфейн се готви да напусне компанията, което може да дойде веднага след края на тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене