НАЧАЛО Крипто Крими

Измамникът, откраднал $71 милиона в крипто, отново се появи – този път връща парите на жертвата

11.05.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамникът, откраднал $71 милиона в крипто, отново се появи – този път връща парите на жертвата

Заподозреният извършител зад скорошна схема за „отравяне на адреси“, довела до кражба на над $71 милиона в WBTC, се появи отново, като този път организира значителни трансфери на Етериум (ETH) обратно към жертвата.

WBTC, ERC-20 токен, отразяващ стойността на Биткойн в мрежата Етериум, беше откраднат от хакера, който след това ликвидира откраднатия WBTC за 22,960 ETH. Тези ETH трансфери впоследствие бяха разпръснати на множество адреси, вероятно в опит да се прикрие произходът им и да се изперат средствата.

На 10 март различни фирми за блокчейн сигурност съобщиха, че жертвата на инцидента е започнала да получава ETH преводи от експлоататора почти седмица след първоначалната атака.

Нападателят първоначално се е свързал с жертвата чрез съобщение във веригата, призовавайки за контакт с Telegram. Въпреки че целта на съобщението остана неясна, то съвпадна с прехвърляне на 51 ETH ($152,000).

„Cyvers“ отбеляза в Twitter:

Според PeckShield нападателят е върнал общо 11,446,87 ETH ($34.7 милиона) на адреса на жертвата, което представлява приблизително 50% от откраднатите активи.

Въпреки усилията да се проследи самоличността и местоположението на хакера, тяхното местонахождение остава неуловимо. Въпреки че предполагаемите IP адреси, произхождащи от Хонг Конг, бяха идентифицирани от мрежата за разузнаване на заплахи на SlowMist, използването на VPN не може да бъде отхвърлено.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.