НАЧАЛО Биткойн

Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

04.05.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

При изумително развитие, крипто търговец претърпя опустошителна загуба в размер на $68 милиона в WBTC след като стана жертва на експлойт.

Този пробив в сигурността е възникнала поради грешен трансфер, произтичащ от “отравяне на адреса”, причинено от неизвестно лице.

Отравянето на адреси е техника, която включва подвеждане на жертвата да изпрати легитимна транзакция до грешен адрес на портфейла, като имитира първите и последните шест знака от истинския адрес на портфейла и в зависимост от подателя да пропусне несъответствието в междинните знаци.

Този инцидент е ярък пример за „крипто кошмар“, който служи като мощно напомняне да бъдете изключително внимателни при извършване на крипто транзакции.

Нещастието на търговеца възлиза на близо $68.27 милиона, след като изпратил 1,155.28 WBTC на адреса на злонамерения участник в сделката.

[readmroe id=”108988″]

Обвитият Биткойн (WBTC) служи като токенизирана версия на Биткойн, действайки като синтетичен актив, обвързан със стойността на BTC. Функционирайки в блокчейна на Етериум, WBTC позволява на потребителите да се възползват от ликвидността и възможностите на Биткойн в рамките на екосистемата на Етериум. Процесът на преобразуване от BTC в WBTC обаче включва сложни стъпки, включително депозиране на Биткойн в попечителски портфейл, което може да изложи потребителите на потенциални рискове.

Последните данни разкриват значителен спад в загубите от крипто измами през април 2024 г. в сравнение с предходния месец, предлагайки искрица надежда на фона на продължаващите предизвикателства. През април бяха извършени 40 атаки в криптосферата, довели до загуби на обща стойност $60.2 милиона, отбелязвайки значително намаление от умопомрачителните $187.67 милиона в загуби през март.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.