НАЧАЛО Крипто Крими

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

Фалшивата страница се представя като крипто борса и платформа за добив, която предлага фиксирани инвестиционни пакети в криптовалути и благородни метали с гарантирана дневна възвръщаемост на инвестициите до 50%.

В прессъобщението се казва:

По-рано до нас достигна информация, че има субект, който използва името Berkshire Hathaway с уеб адрес berkshirehathawaytx.com. Субектът, който разполага с този уеб адрес, няма никаква връзка с Berkshire Hathaway Inc. или с нейния председател и главен изпълнителен директор Уорън Е. Бъфет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Анализатор споделя кога може да приключи мечият пазар


Измамата е очевидна и от футъра на фалшивата борса, която твърди, че е регулирана от множество международни регулатори, а някои от тях дори са изписани грешно. Междувременно уеб страницата не фигурира на началната страница на нито един от посочените регулатори.

Въпреки скептицизма на Бъфет спрямо дигиталните активи, през 2021 г. Berkshire Hathaway инвестира $1 милиард в приятелски настроената към Биткойн (BTC) – Nubank (една от най-ценните банки в Латинска Америка, предлагаща борсово търгуван фонд за флагманската криптовалута).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене