НАЧАЛО Крипто Крими

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

Фалшивата страница се представя като крипто борса и платформа за добив, която предлага фиксирани инвестиционни пакети в криптовалути и благородни метали с гарантирана дневна възвръщаемост на инвестициите до 50%.

В прессъобщението се казва:

По-рано до нас достигна информация, че има субект, който използва името Berkshire Hathaway с уеб адрес berkshirehathawaytx.com. Субектът, който разполага с този уеб адрес, няма никаква връзка с Berkshire Hathaway Inc. или с нейния председател и главен изпълнителен директор Уорън Е. Бъфет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Анализатор споделя кога може да приключи мечият пазар


Измамата е очевидна и от футъра на фалшивата борса, която твърди, че е регулирана от множество международни регулатори, а някои от тях дори са изписани грешно. Междувременно уеб страницата не фигурира на началната страница на нито един от посочените регулатори.

Въпреки скептицизма на Бъфет спрямо дигиталните активи, през 2021 г. Berkshire Hathaway инвестира $1 милиард в приятелски настроената към Биткойн (BTC) – Nubank (една от най-ценните банки в Латинска Америка, предлагаща борсово търгуван фонд за флагманската криптовалута).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.