НАЧАЛО Крипто Крими

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

23.11.2022 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

Фалшивата страница се представя като крипто борса и платформа за добив, която предлага фиксирани инвестиционни пакети в криптовалути и благородни метали с гарантирана дневна възвръщаемост на инвестициите до 50%.

В прессъобщението се казва:

По-рано до нас достигна информация, че има субект, който използва името Berkshire Hathaway с уеб адрес berkshirehathawaytx.com. Субектът, който разполага с този уеб адрес, няма никаква връзка с Berkshire Hathaway Inc. или с нейния председател и главен изпълнителен директор Уорън Е. Бъфет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Анализатор споделя кога може да приключи мечият пазар


Измамата е очевидна и от футъра на фалшивата борса, която твърди, че е регулирана от множество международни регулатори, а някои от тях дори са изписани грешно. Междувременно уеб страницата не фигурира на началната страница на нито един от посочените регулатори.

Въпреки скептицизма на Бъфет спрямо дигиталните активи, през 2021 г. Berkshire Hathaway инвестира $1 милиард в приятелски настроената към Биткойн (BTC) – Nubank (една от най-ценните банки в Латинска Америка, предлагаща борсово търгуван фонд за флагманската криптовалута).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.