НАЧАЛО Други

Изкуствен интелект прогнозира цената на среброто

май 4, 2023 17:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изкуствен интелект прогнозира цената на среброто

След като Федералният резерв на САЩ обяви очакваното повишаване на лихвените проценти, цените на Биткойн и благородните метали също се повишиха.

След двудневното заседание, както се очакваше, Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти с още 0.25 пункта.

Въпреки пресконференция на председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, на която той заяви, че пауза на лихвените проценти през юни не е коментирана и също така изключи възможността за намаляване на лихвите преди края на годината, цената на Биткойн се повиши над границата от $29,000.

Освен това среброто също се повиши с 2.15% през предходната седмица, което накара много инвеститори да се замислят за дългосрочните му перспективи.

Поради тази причина Finbold се консултира с платформата за прогнозиране на цените, CoinPriceForecast, задвижвана от изкуствен интелект (AI). Платформата определи цената на среброто на $28.05 за унция до края на 2023 г., според последните данни, извлечени на 4 май.

С други думи, ако тази прогноза се сбъдне, това би представлявало ръст от почти 10% спрямо цената на среброто към момента на писане на статията. В същото време платформата прогнозира, че до средата на 2023 г. среброто ще се търгува на цена от $27.58 и че увеличенията ще продължат през следващите години.

Платформата за прогнозиране на цените също така предполага, че цената на среброто към края на 2027 г. ще бъде около 51$.

Към момента на писане на статията цената на унция сребро е $25.53, като отбеляза годишен връх и повишение от около 2 % през последните 24 часа и 4% ръст през последния месец, според данни на BullionVault.

Eкспертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп е предложил да се купува сребро в допълнение към златото, Биткойн (BTC) и други криптовалути. Освен това той посъветва хората да си изтеглят парите от банките и вместо това да инвестират в тези активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.