НАЧАЛО Алткойни

Изкуствен интелект прогнозира цената на Етериум до края на 2023 г.

октомври 5, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изкуствен интелект прогнозира цената на Етериум до края на 2023 г.

Макар че цялостните настроения на световния крипто пазар имат склонност да се колебаят между мечи и неутрални, септември приключи с леко положителна нотка за повечето криптовалути, особено за водещия блокчейн от първи слой - Етериум (ETH).

Екосистемата на Етериум претърпя значителни трансформации през последните години – развитие, посрещнато с ентусиазъм от много поддръжници, които имат оптимистични дългосрочни перспективи за втората по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Тези промени варират от въвеждането на механизъм за изгаряне на част от таксите за газ до преминаването към по-ефективен консенсусен алгоритъм. Тези постижения значително подобриха стойностното предложение на мрежата на Етериум за нейната потребителска база и инвеститори.

AI прогноза за цената на Етериум

Според данните, получени на 5 октомври от задвижваните от изкуствен интелект алгоритми за прогнозиране на цените на CoinCodex, се очаква Етериум да отбележи положителен ръст от сега до 31 декември 2023 г.

AI моделът определи целева цена от $2553.14 за ETH до края на 2023 г. Тази прогноза представлява увеличение с над 50% спрямо текущата индексна цена, от около $1,660.

Що се отнася до ценовите перспективи за 2024 г., въпреки благоприятната прогноза за бичия пазар за ETH през следващите месеци, краткосрочната оценка на изкуствения интелект съветва да не се предприема незабавно придобиване.

Тази оценка се основава на наблюдението на 19 от 30-те дни, отбелязани като бичи за водещия Web3 актив, в съчетание със значителните ценови съпротиви на $1,650 и $1,805, съответстващи съответно на 50-дневната и 200-дневната проста пълзяща средна (SMA).

AI моделът обаче предвижда Етериум да достигне $3,243 в рамките на следващите шест месеца, което означава почти 100% увеличение спрямо текущите цени към момента на този анализ. Нещо повече, алгоритмите за прогнозиране на цените на CoinCodex също така предполагат, че след една година ETH може да се търгува до $5,000.

Важно е да се отбележи, че тази прогноза разчита предимно на показатели за технически анализ и общи пазарни нагласи и не трябва да се разглежда изолирано. Реализирането на тази прогноза за цената на Етериум ще зависи от бъдещи събития, новинарски събития и по-широки макроикономически фактори, които тепърва ще се развиват. Статията не представлява финансов съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Изкуствен интелект прогнозира цената на Етериум до края на 2023 г.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.