НАЧАЛО Други

$2 милиарда ще бъдат възстановени на кредиторите на Celsius – ето кога

октомври 5, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$2 милиарда ще бъдат възстановени на кредиторите на Celsius – ето кога

Celsius Network, платформа за отпускане на заеми за дигитални активи, която преди това обяви фалит през юли 2022 г. поради значителния спад в стойността на родната си криптовалута, сега има намерение да започне изплащането на задълженията си към кредиторите, като използва значително количество криптоактиви преди края на тази година.

В неотдавнашно заявление, подадено до съда по несъстоятелността в Съединените щати, Celsius изложи цялостно предложение за преструктуриране, насочено към генериране на ресурси за създаването на ново корпоративно образувание, наречено “NewCo”. Това ново предприятие също така ще улесни възстановяването на разходите на своите клиенти.

Както е посочено в заявлението:

По-специално, планът очертава разпределянето на най-малко $2.03 милиарда в криптоактиви за кредиторите, в зависимост от колебанията на пазара на криптовалути. Това разпределение ще се извърши или чрез сделката NewCo, или чрез организиран процес на ликвидация, веднага щом това стане практически възможно след влизането в сила на плана.

Според предложения план NewCo ще бъде собственост на клиентите на Celsius Network, докато управлението ѝ ще се контролира от консорциум от компании, работещи под знамето на Fahrenheit LLC. Основният фокус на Fahrenheit LLC ще бъде насочен към дейностите по добив на Биткойн (BTC) и стейкване на токени.

Освен това се планира NewCo да бъде листвана като публично дружество на фондовата борса NASDAQ. Очаква се NewCo да получи $450 милиона в криптовалута като начално финансиране, а Fahrenheit LLC е поела ангажимент за $50 милиона за придобиване на дялово участие в компанията, според подадената информация.

Кредиторите на Celsius Network участваха активно в обсъждането на този план на различни платформи, включително в акаунт в социалната мрежа на платформата X (Twitter), който се управлява от тях.

Те споделихана своите последователи, че ако предложеният план получи одобрение, клиентите ще могат да започнат да получават загубените си преди това средства до края на 2023 г.:

Celsius очаква, че ще може да започне процеса на изплащане на суми на клиентите преди приключването на 2023 г. Планът предлага както варианта “NewCo”, така и варианта за организирано прекратяване на дейността (OWD), като по-голямата част от класовете изразяват подкрепа за предложения план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.