НАЧАЛО Регулации

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

Целта е да се противодейства на инициативи за пране на пари и да възстановява средства, свързани с престъпни дейности.

“Системата за проследяване на виртуални валути” ще се използва за наблюдение на историята на транзакциите, извличане на информация, свързана с транзакциите, и проверка на източника на средствата преди и след превод, според местната медия khgames.

Макар че системата трябва да бъде внедрена през първата половина на 2023 г., южнокорейското министерство сподели, че планира да разработи независима система за проследяване и анализ през втората половина на годината.

Превод на изявлението на министерството гласи:

В отговор на усъвършенстването на престъпността ще подобрим криминалистичната инфраструктура. Ще изградим система за наказателно правосъдие, която отговаря на международните стандарти.

По-рано южнокорейската полиция сключи споразумение с пет местни криптоборси за сътрудничество в криминалните разследвания и в крайна сметка за създаване на безопасна среда за търговия за криптоинвеститорите.

Според Върховният съд на Южна Корея криптоборсата Bithumb трябва да плати обезщетение на инвеститорите за 1.5-часовото прекъсване на услугата на 12 ноември 2017 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс


Финализираното решение на Върховния съд разпореди на 132 засегнати инвеститори да бъдат изплатени обезщетения, вариращи от едва $6 до около $6,400.

“Тежестта или разходите, свързани с технологичните неизправности, следва да се поемат от оператора на услугата, а не от [потребителите] на услугата, които плащат комисиона за услугата”, заяви съдът.

Също така прокурорите разследват транзакции, свързани с конкретно физическо или юридическо лице, което движи цената на токен, за да реализира печалба. Освен това правоприлагащите органи планират да проучат подробностите за транзакциите на други борси, където токена, който не беше идентифициран, е регистриран.

Офисите на Bithumb бяха обискирани наскоро като част от разследване свързано с манипулиране на цената на токен, регистриран на южнокорейската криптоборса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене