НАЧАЛО Биткойн

Исторически удар: Правителството на Германия иззе $2.2 милиарда в Биткойн

31.01.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Исторически удар: Правителството на Германия иззе $2.2 милиарда в Биткойн

Германските власти са конфискували 50,000 Биткойн (BTC) токена на стойност $2.17 милиарда, което се смята за най-значителното изземване на криптовалута в страната, според изявление, публикувано във вторник.

Полицията на град Дрезден заяви, че това е най-мащабното изземване на Биткойн от правоприлагащите органи във Федерална република Германия до момента.

Операцията е проведена със съдействието на Федералната криминална служба (BKA), ФБР и базирана в Мюнхен компания за съдебни ИТ експертизи.

Полицията съобщи още, че разследва двама мъже на 40 и 37 години, които са заподозрени, че до края на 2013 г. са управлявали пиратски уебсайт. Властите твърдят, че мъжете са купували BTC от парите, които са печелили от портала.

Иззетите BTC са получени чрез доброволно прехвърляне от страна на заподозрените в официални портфейли, предоставени от BKA. Това развитие бележи значителен ход в борбата с незаконните дейности в пространството на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.