НАЧАЛО Крипто Крими

Американски регулатор предупреждава за все по-разпространените AI крипто измами

28.01.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски регулатор предупреждава за все по-разпространените AI крипто измами

Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) издаде предупредително изявление относно измами с изкуствен интелект (AI), които фалшиво рекламират крипто продукти и участват в измамни дейности.

Службата за обучение на клиенти и работа с тях (OCEO) на CFTC обърна внимание на случаите, в които измамниците се възползват от AI технологията, за да измамят потенциалните жертви.

Измамните твърдения често се въртят около способността на AI да генерира значителна възвръщаемост чрез използването на ботове, алгоритми за търговски сигнали, алгоритми за арбитраж на криптоактиви и други технологии, подпомагани от AI.

Разпространението на платформите на социалните медии и влиятелните лица допълнително улеснява разпространението на дезинформация.

Според CFTC тези измами са довели до незаконно присвояване на десетки милиони долари, като един особено въздействащ случай е довел до кражба на BTC на стойност $1.7 милиарда от поне 23,000 физически лица.

Регулаторният орган подчерта, че технологията на изкуствения интелект не може да предвиди с точност внезапните промени на пазара.

За да се предпазят от подобни измами, CFTC съветва лицата, които се сблъскват с инвестиционни “възможности”, обвързани с AI алгоритми, да проучат щателно миналото на свързаните с тях компании или търговци.

Това включва извършване на обратно търсене на изображения на ключови служители, за да се провери тяхната самоличност, и проучване на историята на уебсайта за търговия чрез проверка на възрастта на регистрацията на домейна в lookup.icann.org. Освен това от CFTC препоръчват да се потърси второ мнение, като се обсъди инвестицията с финансов съветник, доверен приятел или член на семейството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Криптовалутите не са популярни сред терористите според част от правителството на САЩ

По време на неотдавнашните терористични инциденти в Израел се появиха твърдения, че криптовалутите са свързани с финансирането на насилието. 

16.02.2024 21:10 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.