НАЧАЛО Други

Истинска клиника за пристрастени към Биткойн

май 29, 2018 12:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Истинска клиника за пристрастени към Биткойн

Болница Castle Craig в Пеблесшире, шотландските граници, е създала курс за лечение за тези, които се считат за крипто зависими.

Шотландската болница третира хората, които са пристрастени към търговия с криптовалути в първата крипто клиника в Обединеното кралство, бе съобщено на 28-ми май oт Evening Standart.

Експерти казват, че крипто търговия може да се превърне във форма на поведенческа зависимост, тъй като търговците обсебено се прилепват към колебанията на пазара „минута след минута“. Поради това създадената програма за лечение е по-близка до съществуващите методи за лечение на зависимостта от хазарта, отколкото до програмите за злоупотреба с вещества.

Крис Бърн, терапевт за зависими към хазарта в болница Castle Craig, е цитиран от Evening Standard като казва:

Високорисковият, колебливият пазар на криптовалути привлича вниманието на проблемния комарджия. Този пазар вълнува тези хора и е вид бягство от реалността. Например, Биткойн е много търгуван и са реализирани огромни печалби и загуби. Класически балон

Тони Марини, бивш комарджия и зависим към кокаин, води някои от новите лечения на центъра. Марини казва, че „въвеждането на жизнена структура е ключова“, добавяйки:

Виждам търговията с криптовалута като начин хората да избягат от себе си, в друг свят, защото те не обичат света, в който се намират. Първият етап от лечението е да се присъединят към други пристрастени в груповата терапия и да споделят живота си , Което им помага да се идентифицират помежду си и да разберат, че не са сами.

Болницата заяви, че понастоящем няма данни за броя на крипто зависимите, но около 13 млн. Души по света търгуват в системата.

Миналата година бе съобщено за инвеститор в Биткойн, който използва домовете си като обезпечение за собствен заем в размер на 325 000 долара, в стремежа си да постигне средна печалба от криптовалутата. Членовете на Crypto Community, които очевидно виждаха инвестиционния му подход като еквивалент на хазарта, отбелязаха, че ходът е „почти като учител по химия в гимназията, който решава да започне да произвежда и продава метамфетамин поради промяна в условията на живот“.

От друга гледна точка в Обединеното кралство има някаква дискусия дали декларирането на крипто търговия да бъде хазарт би могло да помогне за избягване на данъците от британския данъчен орган HMRC, който като цяло смята, че крипто печалбите са обект на закони за доходите или за данъците върху капиталовите печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене