НАЧАЛО Други

Истинска клиника за пристрастени към Биткойн

май 29, 2018 12:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Истинска клиника за пристрастени към Биткойн

Болница Castle Craig в Пеблесшире, шотландските граници, е създала курс за лечение за тези, които се считат за крипто зависими.

Шотландската болница третира хората, които са пристрастени към търговия с криптовалути в първата крипто клиника в Обединеното кралство, бе съобщено на 28-ми май oт Evening Standart.

Експерти казват, че крипто търговия може да се превърне във форма на поведенческа зависимост, тъй като търговците обсебено се прилепват към колебанията на пазара „минута след минута“. Поради това създадената програма за лечение е по-близка до съществуващите методи за лечение на зависимостта от хазарта, отколкото до програмите за злоупотреба с вещества.

Крис Бърн, терапевт за зависими към хазарта в болница Castle Craig, е цитиран от Evening Standard като казва:

Високорисковият, колебливият пазар на криптовалути привлича вниманието на проблемния комарджия. Този пазар вълнува тези хора и е вид бягство от реалността. Например, Биткойн е много търгуван и са реализирани огромни печалби и загуби. Класически балон

Тони Марини, бивш комарджия и зависим към кокаин, води някои от новите лечения на центъра. Марини казва, че „въвеждането на жизнена структура е ключова“, добавяйки:

Виждам търговията с криптовалута като начин хората да избягат от себе си, в друг свят, защото те не обичат света, в който се намират. Първият етап от лечението е да се присъединят към други пристрастени в груповата терапия и да споделят живота си , Което им помага да се идентифицират помежду си и да разберат, че не са сами.

Болницата заяви, че понастоящем няма данни за броя на крипто зависимите, но около 13 млн. Души по света търгуват в системата.

Миналата година бе съобщено за инвеститор в Биткойн, който използва домовете си като обезпечение за собствен заем в размер на 325 000 долара, в стремежа си да постигне средна печалба от криптовалутата. Членовете на Crypto Community, които очевидно виждаха инвестиционния му подход като еквивалент на хазарта, отбелязаха, че ходът е „почти като учител по химия в гимназията, който решава да започне да произвежда и продава метамфетамин поради промяна в условията на живот“.

От друга гледна точка в Обединеното кралство има някаква дискусия дали декларирането на крипто търговия да бъде хазарт би могло да помогне за избягване на данъците от британския данъчен орган HMRC, който като цяло смята, че крипто печалбите са обект на закони за доходите или за данъците върху капиталовите печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене