НАЧАЛО Крипто Крими

Израел замразява крипто сметките на Хамас

октомври 11, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Израел замразява крипто сметките на Хамас

Израелските власти са превзели криптовалутни сметки, принадлежащи на палестинската бойнa групировка Хамас след нейните последни атаки.

Предполага се, че Хамас са пренасочили средства, събрани чрез социални мрежи, към криптовалутни портфейли на една крипто борса.

Лахав 433, организация в Израел, подобна на американското Федерално бюро по разследване (FBI), води операцията с подкрепата на Binance. След откриването, средствата от портфейлите на Хамас са прехвърлени към хазната на израелското правителство.

Съоснователят на Binance, Хе Ии, уточни, че сътрудничеството на Binance с Израел е аполитично и засяга единствено Хамас, а не по-широката палестинска област. Съгласието на борсата с искането на правоприлагащите органи се дължи на класификацията на Хамас от Организацията на обединените нации като терористична групировка.

Освен това миналата година израелските власти замразиха средства в сметки на Binance, които считаха, че са свързани с Хамас.

През март, Комисията за търговия с бъдещи контракти в САЩ (CTFC) предяви иск срещу Binance, предполагайки небрежен подход към откриването на престъпна дейност. До момента обаче няма предприети наказателни мерки срещу борсата.

САЩ от своя страна решиха да разположат група за атаки със самолетоносач и военни самолети по-близо до Израел, частично с цел да изплаши Иран. Някои западни сили, включително САЩ, са въвели санкции срещу Иран поради неговата програма за обогатяване на уран, считана за предшественик на ядрено въоръжаване.

Миналата година доклад на Reuters намекна, че Binance е позволила на Иран да използва платформата си, за да заобиколи санкциите на САЩ, въведени през 2018 г. Тогава крипто борсата заяви, че е ликвидирала всички сметки, принадлежащи на иранци през същата година, което някои ирански потребители оспориха.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.