НАЧАЛО Други

Испански банков гигант влиза в партньорство с OpenAI

25.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Испански банков гигант влиза в партньорство с OpenAI

Испанската банкова група BBVA засилва използването на изкуствен интелект, като си партнира с OpenAI за внедряване на ChatGPT сред хиляди служители.

Като първата европейска банка, която си сътрудничи с OpenAI, BBVA започна внедряването на 3,000 лиценза ChatGPT Enterprise сред своите служители. Тази инициатива има за цел да повиши производителността, да рационализира процесите и да насърчи иновациите в организацията.

В допълнение към предоставянето на лицензи за ChatGPT, OpenAI ще предлага обучение и актуализации за своите големи езикови модели, които служат за основа на ChatGPT. BBVA подчерта, че тясното сътрудничество с OpenAI ще улесни идентифицирането и развитието на успешни случаи на употреба.

Разпространението на лицензи започна в централните служби на BBVA в Испания, като се планира това разпространение да обхване и други големи държави, в които групата развива дейност. За всеки лиценз ще бъде осигурено задължително обучение, което ще гарантира, че всички области и отдели имат достъп до ChatGPT, за да се улесни сътрудничеството между служителите по различни проекти.

Наскоро BBVA организира вътрешно състезание за генеративен изкуствен интелект “DataRally“, за да идентифицира и развие таланти в използването на големи езикови модели – технологията, която осигурява успеха на ChatGPT.

Рикардо Мартин Маньон, глобален ръководител на отдел “Данни” в BBVA, подчерта трансформиращия потенциал на генеративния изкуствен интелект в подкрепа на решенията на клиентите, предлагането на персонализирани услуги и насърчаването на творчеството сред служителите по безопасен и отговорен начин.

Брад Лайткап, главен оперативен директор на OpenAI, сподели ентусиазма си от партньорството с BBVA, подчертавайки възможността за предоставяне на възможностите на ChatGPT Enterprise в голям мащаб. Той подчерта ролята на изкуствения интелект за рационализиране на задачите, повишаване на креативността, ефективността и производителността в организацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.