НАЧАЛО Други

Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

юни 27, 2018 21:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проблемът на Исландия с крипто миньорите става по-сериозен

Исландското правителство наскоро изказа тревогата си във връзка с крипто копаенето и щетите, които то потенциално би могло да нанесе на икономиката на Исландия.

Първо, трябва да имаме предвид, че Исландия все още се възстановява от финансова криза, която се случи преди само десетилетие и все още продължава ефект, малко или много.

Проблемът, както твърди правителството, е фактът, че Исландия е рай за крипто миньорите. Страната е естествено охладена и е разположена сред огромни открити пространства. Тези естествено хладни и дори студени пространства са идеални за започването на мащабна крипто добивна операция. Казано иначе, компаниите не трябва да харчат тонове пари, за да осигурят охлаждането на оборудването. Освен това Исландия разполага с многобройни различни възобновяеми енергийни източници, от генерирането на геотермална енергия до водната енергия, което означава, че енергията е евтина, достъпна и по-малко вредна за околната среда.

Така че, безплатно естествено охлаждане, евтина зелена енергия и много пространство за строене. Това е абсолютен рай за крипто копаенето.

Проблемът тук е, според доклада на KPMG, че през миналата година 90% от потреблението на енергия от центровете за данни е използвано за крипто копаенето. Пълният доклад може да видите тук.

Това на свой ред създава два нови проблема.

На първо място, високото потребление на енергия, което говори само за себе си, следващата голяма задача обаче е, че с нарастването на търсенето крипто копаенето, то може да се превърне в голяма индустрия в Исландия. Тревогата е, че тъй като пазарите са толкова нестабилни, търсенето и предлагането няма да съвпадат и следователно, ако търсенето на крипто копаене внезапно намалее поради нестабилността, Исландия ще остане с редица компании, опериращи огромни минни операции, които внезапно започват да губят много пари. Това би могла да доведе до друга финансова криза.

Това е мрачна перспектива, но като се има предвид чувствителността на финансите в Исландия, това е много важно съображение.

Исландия не може да си позволи риска, свързан с инвестирането в минното дело, защото след 10 или 20 години търсенето вече не може да бъде същото. За съжаление, мнозина се страхуват, че вече е твърде късно за това. Тъй като 90% от консумацията на енергия в центровете за данни се използва за крипто копаене, е ясно защо това може да се случи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене