НАЧАЛО Биткойн

Инвеститорите на дребно са натрупали 60,000 BTC в рамките на месец

декември 28, 2022 20:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите на дребно са натрупали 60,000 BTC в рамките на месец

Биткойн "скаридите" агресивно натрупваха BTC през последните 30 дни - според данни на Glassnode те са добавили общо около 60,000 BTC към портфейлите си.

Под „скариди“ се разбират портфейли, които притежават по-малко от един Биткойн (BTC). Тази група инвеститори е инвестирала интензивно в BTC през цялата 2022 г. Техният кумулативен баланс сега възлиза на 1.2 милиона BTC – приблизително 6% от предлагането на актива.

През последните 30 дни Биткойн се търгуваше предимно между $16,000 и $18,000. Цената на BTC се сблъска с разпродажба след имплозията на FTX, която засегна други криптофирми като Genesis, BlockFi и Midas.

Последният път, когато скаридите показаха такава убеденост, беше през юли, когато най-голямата криптовалута се търгуваше между $20,000 и $25,000. По това време скаридите натрупаха и около 60,000 BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Продавайте вашият Биткойн“ – Питър Шиф


Междувременно високият процент на натрупване сред скаридите рязко контрастира с масовото разпределение сред китовете. Тези инвеститори разпродават активите си с безпрецедентни темпове.

За китовете настоящата стойност на водещите дигитални активи не е приемлива и те продават, за да минимизират загубите.

Някои анализатори обаче изразиха мнение, че натрупването от страна на скаридите е добра новина за мрежата на Биткойн, защото с течение на времето ще направи актива по-децентрализиран.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене