Home

Инвеститор загуби $240,000 в NFT на пазара Blur

04.07.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститор загуби $240,000 в NFT на пазара Blur

Нещастен потребител е загубил незаменяеми токени (NFT) на стойност стотици хиляди долари в резултат на сложна фишинг измама на Blur пазара.

Инцидентът, докладван от 0xQuit в X (Twitter), включва загубата на шест NFT-та на Bored Ape Yacht Club, 40 Beanz и three Elementals – всичките листнати за по 1 wei. Wei е най-малката единица ETH в Етериум блокчейна. Въз основа на минималните цени за всеки актив общата сума на кражбата възлиза на около $239,676.

Измамата е осъществена от неизвестен извършител, който се е възползвал от пропуск в системата за листване на Blur, за да даде възможност за частни продажби. Според 0xQuit, разработчик и одитор на Solidity, измамникът е манипулирал NFT настройките, за да заобиколи стандартната политика на Blur, която не поддържа частни листвания.

Обикновено, когато даден извършител подмами някого да обяви NFT почти на безценица, автоматизираните ботове го изкупуват, като плащат по-високи такси, оставяйки измамника без нищо. За да се противопоставят на това, извършителите приканва хората да обявят NFT на високи цени, като всички приходи отиват на адреса на измамника. Те постигат това, като създават правило, което анулира всяка транзакция, освен ако извършителят не е направил покупката, което на практика прави продажбата частна.

0xQuit уточни, че измамата е включвала склоняване на жертвата да подпише заповед на фишинг уебсайт, обикновено чрез акаунт на подставено лице в X, рекламиращ измама или airdrop проверка.
В някои от случаите властите са проследили лицата, отговорни за мащабните измами. Например миналия месец трима граждани на Обединеното кралство бяха обвинени в организирането на измама на стойност $3 милиона, свързана с NFT колекцията “Evolved Apes” през 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

$7.6 милиона са откраднати при скорошен крипто експлойт

Хакерските атаки и крипто измамите отново се увеличават, като са откраднати десетки милиони долари.

20.07.2024 9:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.