НАЧАЛО Крипто Крими

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

02.03.2024 21:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

Натрупал богатството си чрез начинания като компания за авиационно гориво и прозорливи инвестиции в криптовалути, искът на Харборн произтича от почти едногодишна статия в WSJ, озаглавенаКрипто компаниите зад Tether използваха фалшиви документи и фиктивни компании, за да получат банкови сметки“.

Статията беше коригирана едва преди седмица. Поправката се отнасяше до раздел, в който бяха замесени Harborne и AML Global, които бяха поискали сметка в Signature Bank. В нея се уточнява, че няма данни за каквито и да било нарушения от страна на Харборн или AML във връзка с Tether, Bitfinex или свързани с тях дружества.

Първоначалната статия беше насочена главно към Харборн, известен също като Чакрит Сакункрит, заедно с друго лице, Стивън Мур, който изрази опасения относно банковите практики на Bitfinex. Въпреки корекцията Харборн реши да предприеме правни действия срещу WSJ, като се появи със съдебен иск година по-късно.

Решението за подаване на иска в Делауеър донякъде буди недоумение, като се има предвид, че централата на WSJ е в Ню Йорк. Спекулациите сочат, че Харборн може да се стреми да заобиколи строгите закони на Ню Йорк за борба със SLAPP (Стратегически иск срещу участието на обществеността).

Това не е първият случай, в който Bitfinex или нейните акционери участват в правни битки срещу могъщи противници. През 2017 г. Bitfinex съди Wells Fargo в опит да поддържа непрекъснат поток от средства на клиентите. Впоследствие обаче искът бързо беше оттеглен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.