НАЧАЛО Алткойни

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

май 16, 2022 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Изпълнителният директор на Binance Чанпен Джао каза, че крипто борсата е направила големи печалби на хартия от инвестициите си в Luna, но сега е загубила почти всичко.

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. 

Поради срива на Luna – и свързаната с нея стабилна монета TerraUSD (UST) – стойността на тази инвестиция сега е паднала до едва $3,400. 

Но нещата не са чак толкова пагубни. Борсата получи около 10.3 милиона UST в награди за залагане (вероятно чрез Anchor, който предлага до 20% доходност). Макар че това би струвало $74 милиона, ако UST държеше привързаността си към долара и не се търгуваше на текущата си стойност от $0.128, това означава, че Binance все още е напред от първоначалната си инвестиция.

Алгоритмичната стабилна монета UST загуби фиксацията си към щатския долар миналата седмица, което доведе до огромни загуби за инвеститорите както в UST, така и в Luna, чиято цена трябваше да поддържа фиксацията на UST.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има затишие преди бурята за Етериум, твърди анализатор

Джао добави, че борсата предпочита да има компенсация на клиентите на дребно и подкрепи тези, които са загубили по-малки количества Luna, да бъдат напълно обезщетени.

Джао също потвърди, че борсата е била в преговори за инвестиране на $300 милиона в Luna в неотдавнашен рунд от $1 милиард, но сделката така и не бе осъществена.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини