НАЧАЛО Крипто Крими

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

Проектът твърди, че използва изкуствен интелект (AI), за да предложи висока възвръщаемост на инвеститорите. Докладите сочат, че Harvest Keeper е “rug pull” измама, а няколко компании за крипто сигурност, включително CertiK, препоръчаха да не се взаимодейства с нито един от URL адресите на проекта.

CertiK заяви, че договорът на Harvest Keeper е бил източен чрез привилегирована функция getAmount, прехвърляйки над 700,000 USDT на избран адрес.

Предполага се, че активите на потребителите са били откраднати и чрез “ice phishing” транзакции в BSC, Етериум и Polygon, като по този начин са били откраднати приблизително $219,000.

Harvest Keeper твърди, че е иновативен проект, базиран на изкуствен интелект, който обещава дневни възнаграждения от 4.81% и възвръщаемост на инвестициите от 101% за три седмици. Проектът се рекламираше като платформа, която може да помогне на потребителите в неспокойни пазарни условия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 алткойна, които да наблюдавате през тази седмица (20.03.2023 – 27.03.2023)


Крипто общността разбираемо е разстроена от ситуацията, като някои поискаха помощ от главния изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао. Други предупредиха да не се кликва върху каквито и да било връзки, за които се твърди, че са от Harvest Keeper. Тъй като кражбата е извършена наскоро, няма доказателства за самоличността на нападателя.

Независимо от това, потребителите може да срещнат трудности при възстановяването на средствата си, което се превръща в често срещана тема на пазара, тъй като негативните инциденти продължават.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.