НАЧАЛО Биткойн

Интересът на крипто китовете към Биткойн расте – какво означава това за цената?

08.06.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Тъй като Биткойн продължава да се държи силно над границата от $70,000, последните данни предполагат възобновяване на интереса от страна на дългосрочни инвеститори, наричани китове.

Тези инвеститори активно натрупваха BTC през последния месец, което показва подновени бичи настроения на пазара.

Увеличеното търсене на Биткойн се дължи на няколко фактора. Първо, има забележим ръст в притежанията на дългосрочни инвеститори и основни играчи в пространството на криптовалутите, сигнализирайки за нарастващо доверие в бъдещото представяне на BTC. Освен това ежедневните постъпления от големи инвеститори надхвърлиха $1 милиард, което подчертава засиления интерес към Биткойн като инвестиционен актив.

Освен това нарастването на покупките на BTC чрез спот ETF в САЩ допринесе за нарастващото търсене на криптовалутата. Този приток на институционален капитал допълнително утвърждава статута на Биткойн като легитимен инвестиционен инструмент.

От друга страна, силните продажби от страна на търговците показаха признаци на затишие, като пазарът преживя нулиране на коефициента на нереализирана печалба. Това предполага потенциална стабилизация на пазара, като намаленият натиск върху продажбите проправя пътя за потенциални възходящи движения на цената на Биткойн.

Последните данни от CryptoQuant показват значително увеличение на активността на китовете, като големите инвеститори натрупват огромен обем BTC през последните два месеца. Тази тенденция подчертава нарастващото доверие сред големите инвеститори в дългосрочното предложение за стойност на Биткойн.

Освен това спот Биткойн ETF регистрират постоянни притоци, със забележителен принос от институционални играчи като Grayscale и BlackRock. Тези притоци допълнително укрепват позицията на Биткойн като предпочитан инвестиционен избор сред институционалните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Ето какво ще определи бъдещата траектория на Биткойн според директора на CryptoQuant

Ки Йонг Джу, ръководител на CryptoQuant, каза, че Биткойн търговията в САЩ определя непосредственото бъдеще на цените на криптовалутите.

14.06.2024 9:30 1 мин. четене

Биткойн и златото като хедж при изкуствено причинена от правителството инфлация

Макро анализатор към инвестиционната банка Fidelity смята, че трябва да има значително увеличение на паричното предлагане, за да се приемат Биткойн (BTC) и златото като хедж в случай на изкуствено причинена от правителството инфлация.

14.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.