НАЧАЛО Блокчейн

Интересът на един от най-големите финансови мениджъри в света към блокчейн

04.12.2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът на един от най-големите финансови мениджъри в света към блокчейн

Джени Джонсън, главен изпълнителен директор на Franklin Templeton Investments, известна глобална компания за управление на активи, наскоро разкри интересът на компанията към блокчейн постиженията.

Макар че активно се стреми към създаване на борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн, Джонсън подчерта на глобалния форум Fortune в Абу Даби нарастващия фокус на компанията върху токенизацията в рамките на по-широкия финансов сектор.

Тя наблегна на взаимовръзката между трансформационния потенциал на Биткойн и блокчейн за демократизиране на финансовия пазар. Джонсън подчерта капацитета на блокчейн да дава възможност за фракционирана собственост върху активи и да ускорява транзакциите, като повишава ефективността на разходите.

Признавайки значителния потенциал, Franklin Templeton отдели ресурси за проучване на токенизацията през последните години. Джонсън оглавява създаването на токенизиран паричен пазар, целящ да използва атомни разплащания за подобряване на операциите.

Ангажиментът на компанията към иновациите беше очевиден в подаденото от нея през септември заявление за спот Биткойн ETF. Забележително е, че Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) наскоро поиска публична обратна връзка по подадената заявка, което е сигнал за положително отношение към инициативата на Franklin Templeton.

Макар и оптимистично настроен относно потенциалното въздействие на ETF, Джонсън отново потвърди отвореността на компанията към възприемането на развиващите се блокчейн технологии, съобразявайки се с напредъка на индустрията.

Освен финансовото си въздействие блокчейн технологията решава различни глобални предизвикателства, макар че преобладаващият фокус на индустрията остава върху финансовите ѝ последици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Бум на DeFi пространството – над $80 милиарда вече за заключени в различни проекти

Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) претърпя забележителна еволюция, белязана от значително увеличение на общата заключена стойност (TVL), която вече надхвърли $80 милиарда.

26.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн все още има един голям проблем, който трябва да разреши

Първоначално Lightning Network изглеждаше обещаващо решение на предизвикателствата, свързани с мащабируемостта на Биткойн.

25.02.2024 20:20 2 мин. четене

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Голям ден за една от най-популярните криптовалути на пазара

В сектора на криптовалутите на хоризонта се задава значимо събитие, което ще се разгърне с дебюта на смарт договори в основната мрежа на мрежата Stellar (XLM).

20.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.