НАЧАЛО Други

Intel пускат нов чип за копаене на Биткойн през третото тримесечие на 2022 г.

април 5, 2022 20:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Intel пускат нов чип за копаене на Биткойн през третото тримесечие на 2022 г.

Blockscale ASIC, най-новият чип за крипто майнинг на Intel, може да се окаже едно от най-важните нововъведения в пространството на дигитални активи.

Колос като Intel, който навлиза в пространството за копаене на Биткойн, е нещо значително и нискоенергийната PR стратегия на компанията работи. 

Първата партида пристига през третото тримесечие на тази година при вече обявените клиенти.

Има обаче нова подробност. Blockscale ASIC е чип, а не машина за копаене, както всички очакваха. Всяка компания ще го използва за разработване на свои собствени копачки. Intel ще се съсредоточи върху това да бъде производител на чипове. Според съобщение за пресата:

Доставките на Intel Blockscale ASIC до клиентите ще започнат през третото тримесечие на 2022 г. Argo Blockchain, Block Inc., Hive Blockchain Technologies и GRIID Infrastructure ще бъдат сред първите компании, които разработват нови системи, базирани на ASIC на Intel.


Не Изпускай
Робърт Кийосаки предупреждава за пазарен срив – препоръчва следното

Компанията обобщава обещанието си като „енергийно ефективно хеширане за консенсусни мрежи, базирани на доказателство за работа“. Фактът, че тези ASIC са по-екологични и по-устойчиви, е голяма част от проекта. През февруари старши вицепрезидент Раджа М. Кодури заяви начина, по който Intel възнамерява да извършва бизнес в блокчейн пространството:

Днес ние от Intel декларираме намерението си да допринесем за развитието на блокчейн технологии с пътна карта на енергийно ефективни ускорители. Intel ще ангажира и насърчава отворена и сигурна блокчейн екосистема и ще помогне за развитието на тази технология по отговорен и устойчив начин.

Blockscale ASIC

В прессъобщението на Intel за Blockscale ASIC чипа, компанията цитира Баладжи Канигичерла, вицепрезидент на Intel и генерален мениджър на Custom Compute. Не е изненадващо, че той продължава да настоява за устойчивост:

Импулсът около блокчейн продължава да нараства. Той е инструментът за децентрализирани и споделени изчисления, правейки път на иновативни бизнес модели. За да захранва тази нова ера на компютрите, Intel предоставя решения, които могат да предложат оптимален баланс на пропускателна способност на хеширане и енергийна ефективност, независимо от операционната среда на клиента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
‘Инвеститорите се насочват към по-рискови алткойни’ – Glassnode

Същото казва и Хосе Риос, генерален мениджър на блокчейн и бизнес решения в Accelerated Computing Systems и Graphics Group на Intel.

Intel Blockscale ASIC ще играе основна роля в подпомагането на компаниите за копаене на Биткойн (BTC) да постигнат целите както за устойчивост, така и за мащабиране на хеширащата мощност през следващите години.

Относно недостига на силиций

Екипът на Intel се уверяват, че производството на чиповете Blockscale ASIC няма да повлияе допълнително на глобалния недостиг на чипове:

За алгоритми, базирани на доказателство за работа, които са съвместими с базирани на ASIC системи и SHA-256 хеширане, Intel Blockscale ASIC ще осигури енергийната ефективност и изчислителна мощност, необходими за постигане на мащабируемост и устойчивост. И като се има предвид естеството на силиция, захранващ тази технология, Intel ще може да я доставя в обем, без да компрометира доставката на нови процесори или графични карти.

Гигантска компания като Intel трябва да управлява своите комуникации много добре. За да може Intel да се включи в печелившия, но противоречив свят на копаене на Биткойн, той трябваше да решава възприемания енергиен проблем. И PR кампанията им досега беше майсторска.

Първо, чрез конференция, Intel обяви, че навлиза в пространството за копаене на Биткойн. Тогава компанията разкри първите си клиенти, BLOCK, Argo Blockchain и GRIID. След това Intel обяви цената и техническите спецификации на новия си чип за копаене. Най-накрая компанията получи още един клиент – компанията, концентрираща се върху зелено копаене, HIVE Blockchain.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене