НАЧАЛО Биткойн

Институционалните инвеститори напускат пазара, твърди доклад

май 5, 2022 19:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори напускат пазара, твърди доклад

След неуспеха на крипто пазара да се върне към предишната си нива, институционалните инвеститори напускат масово, сочи доклад.

Пазарът е видял голям отлив на институционални парични средства през последните седмици, според множество източници. Coinshares сподели данни, разкриващи тази тенденция, преди няколко дни в скорошна актуализация.

Според последните данни на Coinshares, общата сума на парите, която е изтекла от пазара поради изтегляне на институционални инвеститори в рамките на един месец, е над $339 милиона. 

Въпреки факта, че пазарът видя подобно движение в началото на годината, проучването показа, че това не го е надминало. Сумата беше приблизително $467 милиона в началото на годината, което е разлика от $128 милиона.

Според доклада, Биткойн средства представляват по-голямата част от отчетените тегления. Откакто през юни миналата година бяха наблюдавани огромните $133 милиона, тази цифра отразява най-големите изходящи потоци от Биткойн фонда в рамките на една седмица.

Според документа е трудно да се определи точната причина за тези отдръпвания. Въпреки това, много се говори за спада на пазара като потенциална причина, като други посочват доклада на Федералния резерв на САЩ като генезис на тези отливи.

Прочети Още: Ето какво следва за Биткойн и Етериум, според нов доклад на Coinbase

Институционалните инвеститори, които са инвестирали в Етериум, са изтеглили общо $25 милиона от фонда миналата седмица. Това означава, че от началото на годината Етериум има изходящи потоци само през последните пет седмици. Въпреки че институционалните инвеститори се оттеглиха от повечето алткойни, фондовете с широко портфолио от активи получиха малки притоци, за да противодействат на тенденцията.

Общата пазарна капитализация е на най-ниското си ниво от средата на март, като към момента се движи около $1.8 трилиона.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Майк Новограц разглежда какво предстои за Биткойн

Не е твърде вероятно Биткойн (BTC) да достигне $30,000, твърди известният Майк Новограц от Galaxy Digital.

август 9, 2022 15:39 1 мин. четене

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Cardano е оценена „твърде агресивно“, твърдят от Messari

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Messari, цената на Cardano (ADA) е „по-агресивна“ в сравнение с показателите за приемане на блокчейна. 

август 9, 2022 12:25 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене