НАЧАЛО Други

ING: Интересът към крипто ще се удвои (поне)

юни 26, 2018 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ING: Интересът към крипто ще се удвои (поне)

Според ново проучване от холандския мултинационален банков и финансов гигант ING интересът към криптовалутите се очаква да се удвои.

Интересните констатации идват от частта „Cracking the Code on Cryptocurrency”  от шестия годишен доклад на ING International Survey Mobil Banking. Международното проучване обхваща почти 15,000 души в 13 европейски страни, в допълнение към САЩ и Австралия.

При разглеждане на резултатите от проучването е ясно, че интересът към криптовалутите се очаква да нарасне – потенциално „повече от два пъти“. ING отбелязват следното:

Шестдесет и шест процента от хората в Европа казват, че са чували за криптoвалута. По-малко от един на всеки 10 (9%) притежават. Около 16% казват, че очакват да го притежават в бъдеще, което предполага, че усвояването може да се удвои. Като се има предвид, че една трета от тези в Европа (34%) все още не са чували за криптовалутите, потенциалът за растеж може да бъде дори по-висок.

Междувременно приблизително една трета от хората в Европа (35%) вярват, че криптовалутите като Биткойн са бъдещето на онлайн разплащанията. Не е изненадващо, че това представлява значително увеличение от 2015 г. Освен това 30% от анкетираните в Европа ще обмислят използването на криптовалути за международни покупки, направени онлайн.

Разбира се, не всеки европеец се интересува от крипто. Около половината от анкетираните отбелязаха своето нежелание да променят начина, по който в момента плащат за стоки и услуги, въпреки че някои от тях заявиха, че биха могли да използват нещо като Биткойн за еднократни плащания.

15% от анкетираните европейци заявиха, че биха обмислили да получават заплати в Биткойн или други криптовалути.

Констатациите на ING доведоха Джесика Екстън, поведенчески учен от ING, до заключението, че интересът към криптовалутите вероятно ще нараства с течение на времето. Тя обясни:

Криптовалутите остават абстрактна инвестиция за мнозина, но може да има повече апетит за цифровите валути, отколкото някои биха предположили. Въз основа на нашето проучване, собствеността върху криптовалути може да се удвои в бъдеще – въпреки че не знаем кога.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене