НАЧАЛО Други

ING: Интересът към крипто ще се удвои (поне)

юни 26, 2018 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ING: Интересът към крипто ще се удвои (поне)

Според ново проучване от холандския мултинационален банков и финансов гигант ING интересът към криптовалутите се очаква да се удвои.

Интересните констатации идват от частта „Cracking the Code on Cryptocurrency”  от шестия годишен доклад на ING International Survey Mobil Banking. Международното проучване обхваща почти 15,000 души в 13 европейски страни, в допълнение към САЩ и Австралия.

При разглеждане на резултатите от проучването е ясно, че интересът към криптовалутите се очаква да нарасне – потенциално „повече от два пъти“. ING отбелязват следното:

Шестдесет и шест процента от хората в Европа казват, че са чували за криптoвалута. По-малко от един на всеки 10 (9%) притежават. Около 16% казват, че очакват да го притежават в бъдеще, което предполага, че усвояването може да се удвои. Като се има предвид, че една трета от тези в Европа (34%) все още не са чували за криптовалутите, потенциалът за растеж може да бъде дори по-висок.

Междувременно приблизително една трета от хората в Европа (35%) вярват, че криптовалутите като Биткойн са бъдещето на онлайн разплащанията. Не е изненадващо, че това представлява значително увеличение от 2015 г. Освен това 30% от анкетираните в Европа ще обмислят използването на криптовалути за международни покупки, направени онлайн.

Разбира се, не всеки европеец се интересува от крипто. Около половината от анкетираните отбелязаха своето нежелание да променят начина, по който в момента плащат за стоки и услуги, въпреки че някои от тях заявиха, че биха могли да използват нещо като Биткойн за еднократни плащания.

15% от анкетираните европейци заявиха, че биха обмислили да получават заплати в Биткойн или други криптовалути.

Констатациите на ING доведоха Джесика Екстън, поведенчески учен от ING, до заключението, че интересът към криптовалутите вероятно ще нараства с течение на времето. Тя обясни:

Криптовалутите остават абстрактна инвестиция за мнозина, но може да има повече апетит за цифровите валути, отколкото някои биха предположили. Въз основа на нашето проучване, собствеността върху криптовалути може да се удвои в бъдеще – въпреки че не знаем кога.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене