Home

Инфлацията в САЩ се понижи до 2.6% според ключова метрика на Федералния резерв

28.06.2024 15:41 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлацията в САЩ се понижи до 2.6% според ключова метрика на Федералния резерв

В петък ключов икономически показател на Федералния резерв показа, че инфлацията през май е намаляла до най-ниския си годишен темп от повече от три години насам.

Базовият ценови индекс на разходите за лично потребление (PCE), който игнорира промените в цените на храните и горивата, се повиши само с 0.1% за месеца и нарасна с 2.6% спрямо предходната година, което представлява лек спад от 0.2% спрямо април.

Тези данни съвпаднаха с оценките, предоставени от Dow Jones. Годишният темп през май беше най-ниският от март 2021 г. насам, което e първият случай в този икономически цикъл, когато инфлацията надхвърли целта на Федералния резерв от 2%.

Когато се включат храните и енергията, общата инфлация остана непроменена през месеца и също нарасна с 2.6% на годишна база. Тези данни също бяха в съответствие с очакванията.

Следващото си решение за определяне на лихвените проценти служителите на Федералния резерв ще вземат на 31 юли. Пазарните прогнози сочат, че тази година ще има едно намаление на лихвения процент с четвърт пункт, като вероятността първото намаление да се случи през септември е малко над 50%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.