НАЧАЛО Други

Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

май 20, 2018 15:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

Върховният съд на Индия реши, че във всеки по-висш съд на Индия не може да се подават петиции срещу кръглата маса на 6-ти април от резервната банка на Индия (RBI) за прекратяване на всички сделки с криптовалути, според местната изложба Inc42.

Позовавайки се на публикация в Twitter на 17-ти май от екип от индийски адвокати, участващи в крипто регулаторния анализ, Inc42 съобщава, че Върховният съд е отказал да спре забрана за крипто на RBI и е постановил, че не могат да се подават други петиции срещу забрана на RBI във всеки Върховен съд. Съдът също така съобщава за следващата дата на изслушване за съществуващите петиции за 20-ти юли 2018 г.

Миналата седмица Върховният съд отказа да издаде съдебно разпореждане, поискано от 11 различни свързани с крипто предприятия, срещу решението на RBI, като новият съдебен случай е насрочен за 17-ти май. В tweet на юридическия екип се добавя, към решението на Върховния съд на 17-ти май, всяко от висящите предстоящи жалби за борба на RBI с криптото, ще бъдат прехвърлени на Върховния съд.

В края на април Върховният съд на Делхи също извести пред резервната банка, Министерството на финансите и Съвета за данъка върху стоките и услугите (GST), които твърдят, че решението за прекратяване на крипто сделките е нарушило конституцията.

Общественият протест срещу забраната включваше онлайн петиция за „Поставяне на Индия в челните редици на Blockchain Applications Revolution (революционни блокчейн приложения)“, която събра над 44 000 подписа. Американският милиардер и инвеститор Тим Дрейпър спомена забраната като „огромна грешка“, която може да доведе до изтичане на мозъци в страната.

Въпреки липсата на толерантност към децентрализираните криптовалутии, според RBI се очаква да бъде издадена собствена цифрова централна банка (CBDC). RBI е създала междуведомствена група, която да проучи потенциалните предимства на CBDC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене