НАЧАЛО Други

Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

май 20, 2018 15:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

Върховният съд на Индия реши, че във всеки по-висш съд на Индия не може да се подават петиции срещу кръглата маса на 6-ти април от резервната банка на Индия (RBI) за прекратяване на всички сделки с криптовалути, според местната изложба Inc42.

Позовавайки се на публикация в Twitter на 17-ти май от екип от индийски адвокати, участващи в крипто регулаторния анализ, Inc42 съобщава, че Върховният съд е отказал да спре забрана за крипто на RBI и е постановил, че не могат да се подават други петиции срещу забрана на RBI във всеки Върховен съд. Съдът също така съобщава за следващата дата на изслушване за съществуващите петиции за 20-ти юли 2018 г.

Миналата седмица Върховният съд отказа да издаде съдебно разпореждане, поискано от 11 различни свързани с крипто предприятия, срещу решението на RBI, като новият съдебен случай е насрочен за 17-ти май. В tweet на юридическия екип се добавя, към решението на Върховния съд на 17-ти май, всяко от висящите предстоящи жалби за борба на RBI с криптото, ще бъдат прехвърлени на Върховния съд.

В края на април Върховният съд на Делхи също извести пред резервната банка, Министерството на финансите и Съвета за данъка върху стоките и услугите (GST), които твърдят, че решението за прекратяване на крипто сделките е нарушило конституцията.

Общественият протест срещу забраната включваше онлайн петиция за „Поставяне на Индия в челните редици на Blockchain Applications Revolution (революционни блокчейн приложения)“, която събра над 44 000 подписа. Американският милиардер и инвеститор Тим Дрейпър спомена забраната като „огромна грешка“, която може да доведе до изтичане на мозъци в страната.

Въпреки липсата на толерантност към децентрализираните криптовалутии, според RBI се очаква да бъде издадена собствена цифрова централна банка (CBDC). RBI е създала междуведомствена група, която да проучи потенциалните предимства на CBDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене