НАЧАЛО Други

Имение oт 17-ти век на блокчейн търг

май 26, 2018 10:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имение oт 17-ти век на блокчейн търг

Италианско имение от 17-ти век се търгува на блокчейн, което може да бъде основно приложение в реалния свят на зараждащата се технология.

Посредническата агенция за недвижими имоти в Бевърли Хилс, Hilton Hyland си партнира с блокчейн startup-а Propy за търг имение, построена между 1580 и 1616.

Паметникът на ЮНЕСКО е проектиран от архитекта Джакомо Дела Порта преди смъртта му в началото на 1600-те и в момента се оценява на 42 млн. Долара, а заинтересованите страни могат да кандидатстват за това могат да наддават с фиатни или криптовалути до 28-ми юни, съобщи Наталия Караянева.

Караянева заяви пред CoinDesk, че търгът е уникална възможност да се регистрира продажбата на историческа сграда на блокада, като се има предвид, че повечето блокхенни проекти все още са в тестовата фаза, включително проекти за недвижими имоти.

Тя добави:

„Това е истинско приложение на технологията в реалния бизнес. Това не е тест за прехвърляне на стойност от няколко долара или съмнителни цифрови колекционери, а сделка с няколко милиона долара, при която липсата на прозрачност може да доведе до значително по-лошо сделка за инвеститора или продавача.“

Тя се надява да види повече сделки с недвижими имоти, регистрирани на блокчейн, като отбелязва, че сигурността и неизменното записване зад технологията могат да успокоят купувачите, че не рискуват средствата си. Тя също така вярва, че блокчейн технологията може да направи процеса на закупуване на сгради по-ефективен чрез автоматизиране на сделките с имоти, което ще намали таксите и ще даде на собствениците на жилища начин да докажат своите права на собственост.

„Процесът на закупуване на недвижими имоти днес е непрозрачен и несигурен дори и в САЩ. Механизмът за офериране при предлагането на оферти на сляпо е много манипулативен. Ето защо е важно не само да се автоматизират плащанията и записите за собственост … но също така да автоматизира търга и предлаганите механизми“, каза Караянева.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене