НАЧАЛО Други

Имение oт 17-ти век на блокчейн търг

май 26, 2018 10:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имение oт 17-ти век на блокчейн търг

Италианско имение от 17-ти век се търгува на блокчейн, което може да бъде основно приложение в реалния свят на зараждащата се технология.

Посредническата агенция за недвижими имоти в Бевърли Хилс, Hilton Hyland си партнира с блокчейн startup-а Propy за търг имение, построена между 1580 и 1616.

Паметникът на ЮНЕСКО е проектиран от архитекта Джакомо Дела Порта преди смъртта му в началото на 1600-те и в момента се оценява на 42 млн. Долара, а заинтересованите страни могат да кандидатстват за това могат да наддават с фиатни или криптовалути до 28-ми юни, съобщи Наталия Караянева.

Караянева заяви пред CoinDesk, че търгът е уникална възможност да се регистрира продажбата на историческа сграда на блокада, като се има предвид, че повечето блокхенни проекти все още са в тестовата фаза, включително проекти за недвижими имоти.

Тя добави:

„Това е истинско приложение на технологията в реалния бизнес. Това не е тест за прехвърляне на стойност от няколко долара или съмнителни цифрови колекционери, а сделка с няколко милиона долара, при която липсата на прозрачност може да доведе до значително по-лошо сделка за инвеститора или продавача.“

Тя се надява да види повече сделки с недвижими имоти, регистрирани на блокчейн, като отбелязва, че сигурността и неизменното записване зад технологията могат да успокоят купувачите, че не рискуват средствата си. Тя също така вярва, че блокчейн технологията може да направи процеса на закупуване на сгради по-ефективен чрез автоматизиране на сделките с имоти, което ще намали таксите и ще даде на собствениците на жилища начин да докажат своите права на собственост.

„Процесът на закупуване на недвижими имоти днес е непрозрачен и несигурен дори и в САЩ. Механизмът за офериране при предлагането на оферти на сляпо е много манипулативен. Ето защо е важно не само да се автоматизират плащанията и записите за собственост … но също така да автоматизира търга и предлаганите механизми“, каза Караянева.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене