НАЧАЛО Други

Има ли търговия с вътрешна информация в Binance?

януари 23, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли търговия с вътрешна информация в Binance?

Директорът на Coinbase Конор Гроган предположи, че това може да е или недобросъвестен служител, или търговец, който може да има достъп до API.

Търговията с вътрешна информация се превърна в актуална тема в крипто екосистемата. Сега набор от адреси на портфейли с история на транзакциите, свързани с листинги на Binance, предизвика подозрения.

Конор Гроган, директор в Coinbase, се включи в Twitter, за да маркира транзакционната активност на няколко анонимни портфейла през последните 18 месеца. Твърди се, че анонимните портфейли са закупили множество неизброени токени минути преди обявяването на листинга им в Binance и са ги продали веднага след обявлението.

Първият такъв случай е при Rarible (RARI) токените, където един от тези портфейли е купил $900,000 в алткойна секунди преди листинга и малко след това ги е продал.

Друг портфейл купи около 78,000 ERN в рамките на 4 дни и ги продаде веднага след обявяването на листинга на борсата. Същото се наблюдава и при TONR токена, където един от тези портфейли купи стотици хиляди от криптовалутата и продаде притежанията си веднага след обявлението за борсово изброяване.

Същата схема като че ли се е разиграла и преди листването на токена RAMP в Binance. Тогва един от тези портфейли, изкупи $500,000 в актива в продължение на няколко дни, преди да изпрати токените в Binance минути след обявяването на листинга. Собственикът е реализирал печалба от $100,000 от сделката.

Наблюдава се подобен сличай при листването на GNO на Binance, като собственикът на портфейла разпродаде по същия начин.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


Продажбата на токена веднага след листването му в Binance донесе на тези портфейли печалба от стотици хиляди долари. Таймингът на сделките предполагат, че собственикът на портфейла има достъп до вътрешна информация.

Гроган спекулира, че тези сделки са били осъществени от недобросъвестен служител, свързан с екипа по листването, който би имал подробности за обявяването на нови активи. Друг вариант е, че търговец, който е открил някакво изтичане на API или тестова търговска борса, стои зад позициите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене