Home

Има ли търговия с вътрешна информация в Binance?

23.01.2023 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли търговия с вътрешна информация в Binance?

Директорът на Coinbase Конор Гроган предположи, че това може да е или недобросъвестен служител, или търговец, който може да има достъп до API.

Търговията с вътрешна информация се превърна в актуална тема в крипто екосистемата. Сега набор от адреси на портфейли с история на транзакциите, свързани с листинги на Binance, предизвика подозрения.

Конор Гроган, директор в Coinbase, се включи в Twitter, за да маркира транзакционната активност на няколко анонимни портфейла през последните 18 месеца. Твърди се, че анонимните портфейли са закупили множество неизброени токени минути преди обявяването на листинга им в Binance и са ги продали веднага след обявлението.

Първият такъв случай е при Rarible (RARI) токените, където един от тези портфейли е купил $900,000 в алткойна секунди преди листинга и малко след това ги е продал.

Друг портфейл купи около 78,000 ERN в рамките на 4 дни и ги продаде веднага след обявяването на листинга на борсата. Същото се наблюдава и при TONR токена, където един от тези портфейли купи стотици хиляди от криптовалутата и продаде притежанията си веднага след обявлението за борсово изброяване.

Същата схема като че ли се е разиграла и преди листването на токена RAMP в Binance. Тогва един от тези портфейли, изкупи $500,000 в актива в продължение на няколко дни, преди да изпрати токените в Binance минути след обявяването на листинга. Собственикът е реализирал печалба от $100,000 от сделката.

Наблюдава се подобен сличай при листването на GNO на Binance, като собственикът на портфейла разпродаде по същия начин.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


Продажбата на токена веднага след листването му в Binance донесе на тези портфейли печалба от стотици хиляди долари. Таймингът на сделките предполагат, че собственикът на портфейла има достъп до вътрешна информация.

Гроган спекулира, че тези сделки са били осъществени от недобросъвестен служител, свързан с екипа по листването, който би имал подробности за обявяването на нови активи. Друг вариант е, че търговец, който е открил някакво изтичане на API или тестова търговска борса, стои зад позициите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.