НАЧАЛО Биткойн

Илон Мъск коментира Биткойн Кеш

март 31, 2021 15:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск коментира Биткойн Кеш

Илон Мъск, който обяви, че Биткойн вече се приема като плащане за автомобили от Tesla, се съгласява, че по един конкретен начин Биткойн Кеш е по-добър от BTC - средна такса за транзакция.

В сряда, 24-ти март, Tesla обяви, че приема флагманската криптовалута като плащане за своите автомобили.

 

Впоследствие Ким Дотком се опита да убеди най-богатия човек в света, че Биткойн Кеш е много по-добра валута, тъй като е много по-евтино да се транзактира по мрежата  ѝ.

 

Ким Дотком, германско-финландски предприемач и политически активист (известен също като Кимбъл или Ким Тим Джим Вестор), коментира туита на Мъск в сряда относно отварянето на опция за плащане с Биткойн на уебсайта на Tesla.

 

Той посочи, че средните такси за транзакции са много по-ниски, ако плащате с Биткойн Кеш вместо Биткойн и предложи на Мъск да си направи експеримент като купи газирана безалкохолна напитка с BTC. Ким Дотком заяви, че BCH обслужва масовия пазар, за разлика от Биткойн, който е само за богатите.

 

Мъск се съгласи с аргумента на предприемача.

 

Самсон Моу, CSO на Blockstream, им напомни, че плащанията с Биткойн чрез Lightning мрежата или Liquid Network могат да помогнат в този случай.

 

Любопитното е, че въпреки съобщението на Мъск за Биткойн и Tesla, BTC не оправда възходящите очаквания. След като се повиши с около 3,000 долара (от зоната от 54,000 до малко над 57,000 долара), флагманската криптовалута потъна за една нощ до около 52,500 долара.

 

По-рано тази година Илон Мъск обяви, че се е превърнал в поддръжник на Биткойн и че Tesla е отпуснал огромни 1,5 млрд. долара с цел да закупи от криптовалутата. Сега, тъй като компанията приема BTC като плащания, тя също възнамерява да задържи получените монети и да не ги конвертира във фиат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.