НАЧАЛО Други

Икономическият бум на Индия през следващото десетилетие

11.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономическият бум на Индия през следващото десетилетие

В момента, когато в Индия се провеждат мащабни избори в цялата страна, значително внимание се обръща на забележителния икономически растеж, наблюдаван под ръководството на министър-председателя Нарендра Моди.

През последното десетилетие индийската икономика отбеляза бърз растеж, който я превърна в петата по големина икономика в света. Под ръководството на Моди страната активно привлича чуждестранни инвеститори и започва амбициозен инфраструктурен ремонт, като инвестира милиарди в изграждането на нови магистрали, пристанища, летища и железопътни линии.

Въпреки предизвикателствата, като задълбочаващото се неравенство в доходите и широко разпространената бедност, особено видима в разрастващите се бедняшки квартали и нарастващата безработица сред младите хора, Моди и неговата партия „Бхаратия Джаната“ (BJP) се очаква да получат още един петгодишен мандат и да продължат да развиват икономическата траектория на страната.

Този оптимизъм се подхранва от преобладаващото мнение, особено сред нарастващото младежко население на Индия, че страната се намира на възходяща траектория. Тъй като над 40% от 1.4 милиарда души в Индия са на възраст под 25 години, в страната има огромна, технологично развита и предимно англоговоряща работна сила с мислене, насочено към бъдещето.

Много хора, привлечени от стремежи и амбиции, мигрират от различни части на страната към Мумбай, финансовия център, в търсене на възможности за растеж и успех.

Възходът на маркетинга на влиятелните личности е свидетелство за развиващия се дигитален пейзаж в Индия. Според доклад на консултантската компания EY се очаква маркетингът на влиятелни личности в страната да надхвърли $281 милиона през 2024 г. и да достигне $405 милиона до 2026 г. Широкото разпространение на смартфоните и платформите на социалните медии допълнително подхранва този растеж, като според EY India до 2030 г. в Индия се очакват 740 милиона активни потребители на смартфони.

Тази процъфтяваща индустрия предлага значителен потенциал за печалба, особено за инфлуенсърите с много последователи. Според доклад на компанията, занимаваще се с маркетинг на инфлуенсъри, Kofluence, индийските инфлуенсъри с над 1 милион последователи в Instagram могат да получат месечни доходи в размер от 300,000 до 1,500,000 рупии (приблизително $3,600 до $18,000), което подчертава доходоносните възможности в страна, в която годишният брутен вътрешен продукт на глава от населението остава около $2,400, по данни на Световната банка.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.