НАЧАЛО Крипто Крими

Идеята Сам Банкман-Фрийд да дава показания може да се окаже много лоша

октомври 17, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Идеята Сам Банкман-Фрийд да дава показания може да се окаже много лоша

Двама адвокати, които не са свързани със Сам Банкман-Фрийд или FTX, споделиха своите виждания за възможността бившият главен изпълнителен директор да даде показания по време на текущия съдебен процес.

В неотдавнашно интервю за подкаста “Unchained” с Лора Шин Сам Ензер, партньор в Cahill Gordon and Reindel, изрази убеждението си, че Банкман-Фрийд може да влоши положението си, като даде показания. Ензер заяви: 

[Това], което бих му казал, е: “Ще загубим, няма да спечелим този процес, трябва да помислим за присъдата. Ако дадеш показания, ще добавиш десетилетия към присъдата си, няма да промениш резултата и съдията ще установи, освен че си виновен, че не само не си поел отговорност, но си се опитал да дадеш лъжливи показания и това е съдия, който наистина ще ви удари шамар за това. Това е грешка.

От друга страна, Ензер също така смята, че даването на показания е единственият шанс на Банкман-Фрийд да бъде оправдан – и може да бъде отчаян опит за намаляване на присъдата му или за оправдаване.

Той също така призна обаче, че даването на показания може да бъде единственият шанс на Банкман-Фрийд за оправдателна присъда, последен опит да намали присъдата си или да си осигури оправдателна присъда:

 Доказателствата са категорично против него… Да даде показания е единственият начин да представи на журито алтернативна версия, но дори и тогава шансовете не са в негова полза.

Грег Стронг, партньор в DLx Law, се съгласи с оценката на Ензер. Той подчерта, че лицата, които участват в мащабни финансови измами, често притежават изключителни умения за убеждаване и може да вярват, че могат да повлияят на мнението. Стронг отбеляза, че тази вяра в себе си може да накара Банкман-Фрийд да иска да свидетелства, но предупреди да не го прави, като се имат предвид обстоятелствата.

Миналата седмица Каролин Елисън, бивш ръководител на “Alameda Research” и бивша приятелка на Банкман-Фрийд, свидетелства, че е получавала указания от обвиняемия да извърши различни престъпления. Ако бъде осъден, бившият изпълнителен директор на FTX, може да бъде изправен пред над 100 г. лишаване от свобода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.