НАЧАЛО Крипто Крими

ICO измама за 2.8 милиона долара

ноември 13, 2018 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ICO измама за 2.8 милиона долара

Стартъп от Южна Корея стана отговорен за измама на стойност 2,8 милиона долара, събирайки 13,500 ETH от ICO кампанията си, преди да изчезне. Pure Bit затвори уебсайта си след приключване на продажбата на Pure Coin на 9-ти ноември.

Монетата е била предназначена да служи като разменна монета на Pure Bit.

Pure Bit Exchange беше насрочен за пускане в края на този месец. Борсата предлагаше на притежателите на Pure Coin дял от приходите на Pure Bit, в допълнение към отстъпка на такси за търговия. ICO кампанията на „Pure Bit“ бе водена от анонимна група, която обеща да изгори 90% от предлагането на токени в продължение на три години след откриването на борсата.

Bitcoin Magazine съобщиха, че блок изследовател за Етериум портфейла на ICOта е проследил няколко входящи транзакции от инвеститори, които започват на 4-ти ноември 2018 г. От 9-ти ноември първоначалната инвестиция от 500 ETH е прехвърлена, а останалите 13,178 се изтеглят 20 минути по-късно.

Измамниците зад Pure Bit оттогава избягват онлайн прояви. Няколко потребителя на Reddit успяха да направят някои снимки на уебсайта на компанията, преди да бъде свален, и добавиха английски преводи.

Консенсусът между потребителите на Reddit, които следят измамата отблизо, е, че всички средства от приключилата кампания са изпратени на един адрес към неизвестен портфейл. На екрана по-горе е изобразен администратор на Pure Bit, който премахва всички участници от чат на Kakao на Pure Bit. Последното съобщение от администратора просто гласи: „Благодаря“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене