НАЧАЛО Други

IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

май 24, 2018 11:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

Главният изпълнителен директор на IBM Вирджиния Ромети обяви, че през следващите две години компанията планира да създаде 1800 работни места във Франция.

Тези работни места ще са в областта на изкуственият интелект (AI), блокчейн и интернет на нещата (IoT), съобщава Le Monde.

Съобщението беше направено на срещата „Tech for Good“ в Париж, чийто домакин бе президента на Франция Емануел Макрон. Изследвайки идеята да превърнем Франция в „център за върхови постижения“, посветен на изкуствения интелект, техният гигант търси да наеме 1800 специалисти във Франция в области като блокчейн, AI и интернет на нещата. Това включва най-малко 400 научни работни места, обявени през януари. В усилията си да разширят дейността си във Франция, IBM си сътрудничи с големи клиенти като Crédit Mutuel, Orange Bank, Generali, SNCF и LVMH.

Въз основа на американските класификации на работни места „сини якички“ или „бели якички“, Ромети заяви, че IBM ще донесе програма за обучение за „нови работни места“ във Франция.

IBM непрекъснато разширява своето участие в блокчейн, като прилага технологията в редица проекти. През януари компанията си партнира с датската транспортна и логистична компания Maersk, за да създаде британска компания за доставки. Целта на проекта е да се комерсиализира блокчейн за всички аспекти на глобалната система за доставки.  През март IBM обяви, че най-малкият компютър в света ще използва технология за блокчейн и скоро ще бъде „вграден в ежедневните устройства“. Компанията твърди, че в рамките на пет години „криптографските котви – като мастилени точки или малки компютри, по-малки от зърно, ще бъдат вградени в ежедневните обекти и устройства“.

Миналия месец платежната и технологична компания MasterCard обяви, че ще наеме 175 нови служители в Дъблин, Ирландия, включително специалисти по блокчейн, за да увеличи присъствието си в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене