НАЧАЛО Други

IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

май 24, 2018 11:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

Главният изпълнителен директор на IBM Вирджиния Ромети обяви, че през следващите две години компанията планира да създаде 1800 работни места във Франция.

Тези работни места ще са в областта на изкуственият интелект (AI), блокчейн и интернет на нещата (IoT), съобщава Le Monde.

Съобщението беше направено на срещата „Tech for Good“ в Париж, чийто домакин бе президента на Франция Емануел Макрон. Изследвайки идеята да превърнем Франция в „център за върхови постижения“, посветен на изкуствения интелект, техният гигант търси да наеме 1800 специалисти във Франция в области като блокчейн, AI и интернет на нещата. Това включва най-малко 400 научни работни места, обявени през януари. В усилията си да разширят дейността си във Франция, IBM си сътрудничи с големи клиенти като Crédit Mutuel, Orange Bank, Generali, SNCF и LVMH.

Въз основа на американските класификации на работни места „сини якички“ или „бели якички“, Ромети заяви, че IBM ще донесе програма за обучение за „нови работни места“ във Франция.

IBM непрекъснато разширява своето участие в блокчейн, като прилага технологията в редица проекти. През януари компанията си партнира с датската транспортна и логистична компания Maersk, за да създаде британска компания за доставки. Целта на проекта е да се комерсиализира блокчейн за всички аспекти на глобалната система за доставки.  През март IBM обяви, че най-малкият компютър в света ще използва технология за блокчейн и скоро ще бъде „вграден в ежедневните устройства“. Компанията твърди, че в рамките на пет години „криптографските котви – като мастилени точки или малки компютри, по-малки от зърно, ще бъдат вградени в ежедневните обекти и устройства“.

Миналия месец платежната и технологична компания MasterCard обяви, че ще наеме 175 нови служители в Дъблин, Ирландия, включително специалисти по блокчейн, за да увеличи присъствието си в страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене

Tiffany разпродаде цялата си NFT колекция за 20 минути

Американският търговец на луксозни бижута Tiffany & Co. дебютира и разпродаде всичките си 250 NFT в петък за около 20 минути.

август 8, 2022 9:31 1 мин. четене