НАЧАЛО Други

Хващат учители да копаят Етериум в китайско училище

НОЕ. 10, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хващат учители да копаят Етериум в китайско училище

Местнaта китайска медия HK01 съобщава, че учителите в училището Пуман в Чънджоу, провинция Хунан, са били хванати да копаят крипто на територията на училището.

Операцията продължавала през последните няколко месеца и не остава незабелязана - хората се оплаквали, че компютрите в училището шумяли изключително много.


Операцията за копаене на криптовалути очевидно е забавила училищната мрежа, което затруднява учителите да вършат работата си. В крайна сметка учителите потърсиха отговори и разкриха риговете за крипто добив, илюстрирани по-горе.

Директорът и заместник-директорът, които са били съучастници в начинанието, са преместили оборудването в училище, защото сметките за електричество са им станали твърде високи. Директор Лей Хуа губи работата си, докато заместник-директор Уанг Джъпенг бе оставен с предупреждение.

Хуа влезе в подробности за това как машините се появяват в училището. Първоначално са били похарчени над 10 000 юана за първия риг и бързо осъзнава, че използва твърде много енергия, затова го мести в училищните общежития. По-късно той дава още 40 000 юана, купувайки още седем рига и открива, че те няма да се поберат в общежитието, така че ги мести в самото училище.

Общо взето, операцията за копаене на крипто носи на училището повече от 14 000 юана (около $2 000) под формата на допълнителни сметки за електроенергия.


Нито първите, нито последните които да крадат енергия за копаене на криптовалути


Джъпенг и Хуа са далеч от единствените държавни служители в света, които някога са използвали обществени ресурси за придобиване на криптовалути.

Преди време, служител на Федералния резерв бе хванат да копае биткойн в продължение на години, между 2012 г. и 2014 г., на държавни сървъри. Той плаща глоба от $5000 долара и получава 12 месеца пробация.

Администратор от Нюйоркското министерство на образованието се отървава по-леко, след като е копаел само през нощите на 2014 г. Като служител на синдиката, глобата му е по-интересна - около $600.

Департментът за цитруси на Флорида има подобен инцидент с ИТ мениджъра си, който беше хванат, когато агенцията призова за разследване на необичайно високите си сметки за комунални услуги.

Най-малко шест души бяха уволнени в Луизиана за подобно нарушение на доверието.

В Австралия двама служители от официалната метеорологична служба са участвали в операция за копаене на Биткойн , включваща мощните компютри на институцията.

Гражданите също крадат ток. Човек в Китай беше арестуван заради подправяне на електромера и ефективно кражба на енергия, с която да захрани най-малко 200 рига за крипто добив


И това са само част от примерите за злоупетраби при копаене.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света