НАЧАЛО Други

Хващат учители да копаят Етериум в китайско училище

ноември 10, 2018 9:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хващат учители да копаят Етериум в китайско училище

Местнaта китайска медия HK01 съобщава, че учителите в училището Пуман в Чънджоу, провинция Хунан, са били хванати да копаят крипто на територията на училището.

Операцията продължавала през последните няколко месеца и не остава незабелязана – хората се оплаквали, че компютрите в училището шумяли изключително много.

Операцията за копаене на криптовалути очевидно е забавила училищната мрежа, което затруднява учителите да вършат работата си. В крайна сметка учителите потърсиха отговори и разкриха риговете за крипто добив, илюстрирани по-горе.

Директорът и заместник-директорът, които са били съучастници в начинанието, са преместили оборудването в училище, защото сметките за електричество са им станали твърде високи. Директор Лей Хуа губи работата си, докато заместник-директор Уанг Джъпенг бе оставен с предупреждение.

Хуа влезе в подробности за това как машините се появяват в училището. Първоначално са били похарчени над 10 000 юана за първия риг и бързо осъзнава, че използва твърде много енергия, затова го мести в училищните общежития. По-късно той дава още 40 000 юана, купувайки още седем рига и открива, че те няма да се поберат в общежитието, така че ги мести в самото училище.

Общо взето, операцията за копаене на крипто носи на училището повече от 14 000 юана (около $2 000) под формата на допълнителни сметки за електроенергия.

Нито първите, нито последните които да крадат енергия за копаене на криптовалути

Джъпенг и Хуа са далеч от единствените държавни служители в света, които някога са използвали обществени ресурси за придобиване на криптовалути.

Преди време, служител на Федералния резерв бе хванат да копае биткойн в продължение на години, между 2012 г. и 2014 г., на държавни сървъри. Той плаща глоба от $5000 долара и получава 12 месеца пробация.

Администратор от Нюйоркското министерство на образованието се отървава по-леко, след като е копаел само през нощите на 2014 г. Като служител на синдиката, глобата му е по-интересна – около $600.

Департментът за цитруси на Флорида има подобен инцидент с ИТ мениджъра си, който беше хванат, когато агенцията призова за разследване на необичайно високите си сметки за комунални услуги.

Най-малко шест души бяха уволнени в Луизиана за подобно нарушение на доверието.

В Австралия двама служители от официалната метеорологична служба са участвали в операция за копаене на Биткойн , включваща мощните компютри на институцията.

Гражданите също крадат ток. Човек в Китай беше арестуван заради подправяне на електромера и ефективно кражба на енергия, с която да захрани най-малко 200 рига за крипто добив

И това са само част от примерите за злоупетраби при копаене.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене