НАЧАЛО Регулации

Huobi планира експанзия в Хонконг покрай нови регулации

февруари 23, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Huobi планира експанзия в Хонконг покрай нови регулации

Huobi Global, голяма борса за криптовалути, търси лиценз в Хонконг, за да разшири услугите си за клиенти на дребно.

Бизнесът също така планира да открие нова борса – Huobi Hong Kong. Тя ще се фокусира върху институционални клиенти и лица с висока нетна стойност.

Според Джъстин Сън, основател на Tron, борсата може да увеличи персонала си в Хонконг от 50 на 200 души през тази година.

Този ход идва, след като Комисията по ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) наскоро отвори за обществено обсъждане нови предложения за лицензиране и регулиране.

Предложената нова рамка ще изисква борсите за криптовалути да се регистрират в SFC, което ще им позволи да разширят услугите си в Хонконг. Предвижда се новият режим да влезе в сила през юни. Той вече доведе до това, че доставчиците на финансови услуги се готвят, за да участват в разширената система.

Решението на Huobi за експанзия в Хонконг е мотивирано от по-отворената позиция на града по отношение на криптовалутите, според Сън. Това рязко контрастира с регулаторната репресия на Китай по отношение на криптовалутите и първичните предлагания на монети (ICO).

Компанията майка на Huobi, Huobi Group, беше принудена да премести централата си от Пекин в Сингапур през 2017 г. поради ограниченията на китайското правителство върху търговията с криптовалути.

През януари бизнесът обяви, че съкращава 20% от персонала си, характеризирайки го като част от преструктурирането на компанията след поглъщането на Сън през октомври. По-късно, през февруари, борсата обяви, че закрива своя портфейл Huobi Cloud Wallet през май поради “стратегически и продуктови корекции”.

Предприятието също така разширява услугите си в други региони. През януари тя обяви пускането на подкрепена от Visa дебитна карта за крипто-фиат, която клиентите на Huobi, пребиваващи в Европейското икономическо пространство, могат да използват в целия свят. Очаква се картата да бъде налична през второто тримесечие на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Докъде може да стигне следващия бичи пазар?


Освен това Huobi обмисля да премести централата си от Сингапур в Хонконг. Решението на компанията за преместване би било значимо, тъй като Сингапур отдавна се разглежда като юрисдикция, благоприятстваща криптовалутите.

Независимо от това Хонконг става все по-привлекателен за предприятията, занимаващи се с криптовалути, поради регулаторния си подход и близостта си до континентален Китай, който е дом на много търговци и инвеститори в криптовалути.

Експанзията на Huobi в Хонконг и стартирането на новата ѝ борса са част от усилията на компанията да диверсифицира услугите си и да намали зависимостта си от Китай. С нарастващата регулаторна репресия срещу криптовалутите в Китай, преместването на Huobi в Хонконг може да ѝ помогне да навлезе на нов пазар и да разшири глобалния си обхват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за забрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и призова други щати да последват примера му.

март 21, 2023 11:00 2 мин. четене

Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

Балансът между регулациите и банковите институции се обсъжда отдавна, особено след големи икономически кризи. Питър Шиф, известен икономист, изрази убеждението си, че разширяването на банковите регулации може да допринесе за задълбочаване на икономическите кризи.

март 20, 2023 7:00 2 мин. четене

Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

Коалицията на средно големите американски банки в Америка (Mid-Size Bank Coalition of America – MBCA) е поискала от федералните регулаторни органи на САЩ да вдигнат границата на застраховката на всички депозити за следващите две години.

март 19, 2023 19:00 2 мин. четене