Home

Хубавите моменти за Tesla тепърва предстоят според Уолстрийт

04.07.2024 23:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хубавите моменти за Tesla тепърва предстоят според Уолстрийт

След трудния период за акциите на Tesla и правните противоречия, свързани с Илон Мъск, анализаторите от Уолстрийт предполагат, че компанията за електрически превозни средства може би е готова за завръщане.

Инвеститорите наблюдават потенциалното възстановяване повече от година, въпреки че продажбите на Tesla са намалели с 15% през последните 12 месеца. Макар доставките намаляват за второ поредно тримесечие, те надминаха очакванията на анализаторите, достигайки 443,956 броя спрямо очакваните 436,000.

Тези цифри подсказват по-добро бъдеще за Tesla, особено след като Мъск се заеме с въпросите, свързани с възнаграждението му, а инвеститорите се съсредоточат върху напредъка в областта на изкуствения интелект. Анализаторите на Morgan Stanley отбелязаха, че опасенията относно пакета за възнаграждение на Мъск за 2018 г., който потенциално може да доведе до промени в управлението, сега са се изместили към дискусии за положителни катализатори за резултатите на Tesla през второто тримесечие и след това.

През второто тримесечие Tesla също така намали запасите си и постигна рекордно високи резултати в областта на съхранението на енергия. Това увеличение позиционира Tesla да се възползва от нарастващото търсене на енергия, предизвикано от бума на изкуствения интелект.

От Morgan Stanley потвърдиха своя рейтинг за акциите на Tesla с целева цена от $310, което предполага потенциално увеличение от 30%. Гарет Нелсън, старши борсов стратег в CFRA Research, спомена, че акциите набират инерция от средата на юни насам. Той смята, че Мъск успешно е изместил фокуса на инвеститорите към дългосрочните възможности в областта на изкуствения интелект, роботиката и съхранението на енергия.

CFRA запазва своя рейтинг “покупка” и повиши целевата си цена до $250 за акция. Други анализатори, като Кийт Фиц-Гералд, прогнозират, че акциите могат да се удвоят или утроят през следващите години, като подчертават потенциала на Tesla като подценена компания в областта на изкуствения интелект.

Дан Айвс от Wedbush Securities разглежда пускането на Robotaxi като ключов момент за Tesla, с потенциално покачване на акциите до $400 до края на годината, което предполага 63% ръст спрямо текущите нива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.