НАЧАЛО Други

Хората очакват криптовалутите да бъдат легално платежно средство до три години, според проучване

юли 13, 2022 9:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хората очакват криптовалутите да бъдат легално платежно средство до три години, според проучване

Според последнoто проучване на Economist Impact, изготвено по поръчка на Crypto.com, пейзажът на дигиталните валути се променя.

Economist Impact проучи до каква степен потребителите се доверяват на дигиталните плащания и какви пречки могат да съществуват пред превръщането на основните парични функции в предимно електронни.

Сравнявайки нагласите на потребителите с подобни проучвания, проведени през 2020 г. и 2021 г., те откриха, че криптовалутите и дигиталните валути на централните банки (CBDC) сега са на кръстопът с кредитните карти и приложенията за разплащане.

На 6 юли 2022 г. Economist Impact съобщи своите констатации чрез PDF файл, озаглавен „Digimentality 2022-Fear and favoring of digital currency“. Те са анкетирали 3000 души, от които половината от респондентите са били от развити икономики като САЩ и Обединеното кралство, а другата половина – от развиващи се страни като Бразилия и Филипините.

Четиринадесет процента от хората подкрепиха CBDC, което представлява значително увеличение спрямо незначителните 4 % през 2021 г. Интересно е, че 37% от потребителите очакват тяхното правителство или централна банка да направят криптовалутата законно платежно средство през следващите три години, а около една трета очакват стартирането на CBDC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Тези два алткойна са позиционирани да продължат спада си

Тобиас Ейдриан, директор на отдел „Парични и капиталови пазари“ в МВФ, заяви:

Естествено е физическите пари да бъдат допълнени от дигитални пари, тъй като светът става все по-дигитален и това е естествена еволюция. Може би няма да се използват много, но възможността да се конвертират в дигитална валута на централната банка може да бъде важна котва за дигиталната икономика.

Забележително е, че повече от 60 централни банки са на различни етапи от разработването на CBDC. Според Глобалния индекс на CBDC за 2021 г. на Pricewaterhouse Coopers, Китай и Швеция са започнали пилотни проекти на живо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене