НАЧАЛО Финтех

Хонгконг – новата гореща точка за институционални крипто инвеститори?

октомври 31, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонгконг – новата гореща точка за институционални крипто инвеститори?

Zodia Custody, попечител на криптовалути с подкрепата на финансови институции като Standard Chartered, възнамерява да разшири услугите си в Хонконг.

Този ход идва след неотдавнашното разширяване на дейността в други части на Азиатско-тихоокеанския регион, включително Сингапур, Япония и Австралия. В допълнение към Standard Chartered, Zodia също така причислява Northern Trust и SBI Holdings към своите съсобственици.

Главният изпълнителен директор Джулиан Сойер отбеляза, че в Хонконг търсенето на криптовалута се стимулира предимно от институционални играчи, а не от клиенти на дребно. Този институционален интерес определя Хонконг като привлекателен пазар за Zodia.

Навлизането на Zodia на пазара в Хонконг ще се осъществи на етапи, като първоначално ще се предлагат услуги за избран набор от дигитални активи. Компанията също така е в процес на обсъждане с Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) и Хонконгския паричен орган, за да осигури съответствие с нормативните изисквания в рамките на финансовия район.

По-рано тази година SFC въведе рамка за лицензиране на предприятия за дигитални активи. Това задължава компаниите да се регистрират в регулаторния орган, за да могат да извършват дейност в региона. Към настоящия момент само две дружества – OSL Digital и Hash Blockchain – са придобили успешно лицензи.

Въпреки това регионът бързо печели признание като процъфтяващ крипто център. Хонконг, наред с Дубай, се откроява като водеща дестинация за предприятията, занимаващи се с криптовалути и Web3. Тези локации не само могат да се похвалят с добре дефинирани правни рамки, но и служат като големи финансови центрове със стабилна инфраструктура.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.