НАЧАЛО Регулации

Хонконг може да позволи крипто търговията за инвеститори на дребно

октомври 21, 2022 17:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг може да позволи крипто търговията за инвеститори на дребно

Докато индустрията на криптовалутите продължава да се разраства, инвеститорите проявяват все по-голям интерес и все повече правителства обмислят възможността да разрешат на своите граждани да участват в криптопазара.

Всъщност регулаторите на Хонконг обмислят да разрешат на инвеститорите на дребно да участват пряко в инвестирането в цифрови активи. В това отношение от територията заемат отделна позиция от тази на правителството на континентален Китай, съобщи South China Morning Post на 17 октомври.

Според доклада тази промяна се случва на фона на отлива на таланти в областта на финансовите технологии от Хонконг, който подкопава статута на територията като център на крипто индустрията. Този ход изглежда е опит да не изостава от юрисдикции като Сингапур, които са основните конкуренти на Хонконг.

По-рано правителството на Хонконг обяви, че ще разкрие новата си политическа декларация за криптовалутите по време на FinTech Week. 

По време на панелна дискусия на InvestHK на 17 октомври Елизабет Уонг, директор на отдела за лицензиране и ръководител на отдела за финтех в Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC), заяви, че принципът „една държава, две системи“ е фундаментален за финансовите пазари на Хонконг.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


Коментирайки обмислянето на SFC да позволи на инвеститорите на дребно да инвестират директно в криптовалути, Уонг призна, че индустрията е станала по-регулаторно съобразна.

Имаме четиригодишен опит в регулирането на тази индустрия. (…) Смятаме, че всъщност може би това е добър момент наистина да помислим внимателно дали ще продължим с това изискване за инвестиране само за професионални инвеститори.

Струва си също така да се отбележи, че в Китай има забрана за криптоуслуги, но съществуват и изключения, тъй като наскоро китайски съд постанови, че заинтересованите инвеститори все още могат да търгуват с крипто, стига те да се третират като виртуални активи и да не действат като валута.

Китай остава сред десетте водещи държави по отношение на приемането на криптовалути през последните два месеца. Това гласи доклад, публикуван на 20 октомври от платформата за блокчейн анализ Chainalysis.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене