НАЧАЛО Регулации

Хонконг може да позволи крипто търговията за инвеститори на дребно

октомври 21, 2022 17:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг може да позволи крипто търговията за инвеститори на дребно

Докато индустрията на криптовалутите продължава да се разраства, инвеститорите проявяват все по-голям интерес и все повече правителства обмислят възможността да разрешат на своите граждани да участват в криптопазара.

Всъщност регулаторите на Хонконг обмислят да разрешат на инвеститорите на дребно да участват пряко в инвестирането в цифрови активи. В това отношение от територията заемат отделна позиция от тази на правителството на континентален Китай, съобщи South China Morning Post на 17 октомври.

Според доклада тази промяна се случва на фона на отлива на таланти в областта на финансовите технологии от Хонконг, който подкопава статута на територията като център на крипто индустрията. Този ход изглежда е опит да не изостава от юрисдикции като Сингапур, които са основните конкуренти на Хонконг.

По-рано правителството на Хонконг обяви, че ще разкрие новата си политическа декларация за криптовалутите по време на FinTech Week. 

По време на панелна дискусия на InvestHK на 17 октомври Елизабет Уонг, директор на отдела за лицензиране и ръководител на отдела за финтех в Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC), заяви, че принципът “една държава, две системи” е фундаментален за финансовите пазари на Хонконг.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


Коментирайки обмислянето на SFC да позволи на инвеститорите на дребно да инвестират директно в криптовалути, Уонг призна, че индустрията е станала по-регулаторно съобразна.

Имаме четиригодишен опит в регулирането на тази индустрия. (…) Смятаме, че всъщност може би това е добър момент наистина да помислим внимателно дали ще продължим с това изискване за инвестиране само за професионални инвеститори.

Струва си също така да се отбележи, че в Китай има забрана за криптоуслуги, но съществуват и изключения, тъй като наскоро китайски съд постанови, че заинтересованите инвеститори все още могат да търгуват с крипто, стига те да се третират като виртуални активи и да не действат като валута.

Китай остава сред десетте водещи държави по отношение на приемането на криптовалути през последните два месеца. Това гласи доклад, публикуван на 20 октомври от платформата за блокчейн анализ Chainalysis.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.