НАЧАЛО Алткойни

Хедж фонд за $4 милиарда шортва Tether (USDT)

март 13, 2022 8:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фонд за $4 милиарда шортва Tether (USDT)

Fir Tree Capital Management, хедж фонд на стойност $4 милиарда, шортва Tether, тъй като най-голямата стабилна монета в крипто пространството е изправена пред контрол от страна на регулаторите.

Според клиенти на фирмата, Fir Tree е изградила начин за шортване на Tether в „асиметрична търговия“. С други думи, рискът е сведен до минимум и потенциалът за генериране на печалба – според съобщенията клиенти на фирмата – остава висок.

Съобщава се също, че хедж фондът залага, че решението му може да генерира печалба в рамките на 12 месеца. Притесненията на фирмата се съсредоточават около 24-те милиарда долара на доставчика на стабилни монети в търговски ценни книжа с висока доходност, за които фирмата също смята, че са свързани с китайски предприемачи на недвижими имоти.

Китайските недвижими имоти са изправени пред собствен дълг, воден от China Evergrande Group, чиито задължения надхвърлиха $300 милиарда през декември 2021 г., когато пропусна крайния срок за плащане на дълга.

Докато Tether казва, че не притежава никакви търговски книжа, свързани с Evergrande, Bloomberg съобщава, че Fir Tree очаква част от търговските книжа, които Tether притежава, да загубят стойност.

Инвеститорите предполагаемо са казали, че това може да доведе до потенциално голям спад в резервите, държани от Tether.

Резервите на Tether

Последното тримесечно становище на Tether, публикувано миналия месец, показва спад от 21% в търговските книжа през последното финансово тримесечие.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Всички Биткойн банкомати в Обединеното кралство ще бъдат затворени

През май миналата година Tether публикува разбивка на резервите си за първи път от 2014 г. Към март 2021 г. компанията заяви, че почти 76% от резервите на стабилната монета се държат във фиат или парични еквиваленти.

В тази категория търговските книжа притежават мажоритарен дял от 65%.

Въпреки че по-рано се твърдеше, че Tether е обезпечен на 100% с фиатни пари, разбивката на резервите на компанията по това време показа, че по-малко от 3% от резервите на Tether всъщност са били държани в кеш.

През август 2021 г. друг доклад установи, че Tether има обща подкрепа от $62.7 милиарда. Общо $30.8 милиарда от тях са съставени от търговски книжа.

През октомври миналата година Комисията по търговия със стокови фючърси на Съединените щати притисна Tether с глоба от $41 милиона за лъжа за нейните доларови резерви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене