НАЧАЛО Алткойни

Хедж фонд за $4 милиарда шортва Tether (USDT)

март 13, 2022 8:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фонд за $4 милиарда шортва Tether (USDT)

Fir Tree Capital Management, хедж фонд на стойност $4 милиарда, шортва Tether, тъй като най-голямата стабилна монета в крипто пространството е изправена пред контрол от страна на регулаторите.

Според клиенти на фирмата, Fir Tree е изградила начин за шортване на Tether в „асиметрична търговия“. С други думи, рискът е сведен до минимум и потенциалът за генериране на печалба – според съобщенията клиенти на фирмата – остава висок.

Съобщава се също, че хедж фондът залага, че решението му може да генерира печалба в рамките на 12 месеца. Притесненията на фирмата се съсредоточават около 24-те милиарда долара на доставчика на стабилни монети в търговски ценни книжа с висока доходност, за които фирмата също смята, че са свързани с китайски предприемачи на недвижими имоти.

Китайските недвижими имоти са изправени пред собствен дълг, воден от China Evergrande Group, чиито задължения надхвърлиха $300 милиарда през декември 2021 г., когато пропусна крайния срок за плащане на дълга.

Докато Tether казва, че не притежава никакви търговски книжа, свързани с Evergrande, Bloomberg съобщава, че Fir Tree очаква част от търговските книжа, които Tether притежава, да загубят стойност.

Инвеститорите предполагаемо са казали, че това може да доведе до потенциално голям спад в резервите, държани от Tether.

Резервите на Tether

Последното тримесечно становище на Tether, публикувано миналия месец, показва спад от 21% в търговските книжа през последното финансово тримесечие.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Всички Биткойн банкомати в Обединеното кралство ще бъдат затворени

През май миналата година Tether публикува разбивка на резервите си за първи път от 2014 г. Към март 2021 г. компанията заяви, че почти 76% от резервите на стабилната монета се държат във фиат или парични еквиваленти.

В тази категория търговските книжа притежават мажоритарен дял от 65%.

Въпреки че по-рано се твърдеше, че Tether е обезпечен на 100% с фиатни пари, разбивката на резервите на компанията по това време показа, че по-малко от 3% от резервите на Tether всъщност са били държани в кеш.

През август 2021 г. друг доклад установи, че Tether има обща подкрепа от $62.7 милиарда. Общо $30.8 милиарда от тях са съставени от търговски книжа.

През октомври миналата година Комисията по търговия със стокови фючърси на Съединените щати притисна Tether с глоба от $41 милиона за лъжа за нейните доларови резерви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене