НАЧАЛО Биткойн

Хедж фонд с $3.5 милиарда под управление прави огромна инвестиция в крипто

април 27, 2022 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фонд с $3.5 милиарда под управление прави огромна инвестиция в крипто

Съобщава се, че основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи посвещава близо половината от управляваните от компанията активи на стойност $3.5 милиарда за Биткойн, Етериум, Algorand и свързани с крипто акции.

Скарамучи каза в ново интервю за Bloomberg, че SkyBridge Capital се е “адаптирала и препозиционирала” по време на пандемията. Той отбеляза, че фирмата се надява в крайна сметка да се превърне във водещ мениджър и съветник на крипто активи.

“Ако просто погледнете 10-те години на растеж на БВП, това е приблизително 1.6%, което е под тенденцията. Не казвам, че инфлацията е завинаги, но ако искате да имате висока инфлация, поне временно – която бих определил като 18 до 36 месеца – трябва да се поставите в положение да бъдете в места, ориентирани към растежа. 

За нас смятаме, че пазарите на криптовалути представляват огромен растеж. Разбира се, това идва с волатилност, но мисля, че [в следващите] три до пет години бихме искали тази траектория.”

Скарамучи признава, че отделянето на висок процент от капитала на фирмата за криптовалута е рискована стратегия.

“Искам да бъда швейцарски нож на пазарите – искам да бъда адаптивен. Искам да погледна къде са пазарите – а не такива, каквито са били преди, или каквито бих искал да бъдат – и искам да адаптирам нашия бизнес. Но ние сме наясно с рисковете на нашия подход.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето институции имат високи очаквания за крипто

Основателят на SkyBridge по-рано говори надълго и нашироко за дългосрочната си насоченост към Algorand, блокчейн с доказателство за залог, който позволява на разработчиците да създават децентрализирани приложения за финансови услуги.

“В момента имам четвърт милиард долара в Algorand. Мисля, че Algorand ще бъде Google… Algorand за мен е бъдещето. Просто ще са необходими все повече и повече хора, които извършват надлежна проверка и вземат решение да го изберат.”

Скарамучи прогнозира, че Algorand в крайна сметка ще предизвика водещи конкуренти в крипто индустрията, точно както направи Google в първите дни на интернет.

По-рано тази година Скарамучи каза, че е оптимистичен, че Биткойн в крайна сметка ще достигне ценовото ниво от $500,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене